Депутати від "Фронту Змін" вчаться бути політиками і здають екзамениПослідовно, крок за кроком Вінницька обласна організація політичної партії (ВОО ПП) "Фронт змін" втілює в життя свою передвиборну програму. Зокрема, Рада партії прийняла рішення про обов"язкове вивчення всіма депутатами, обраними від "Фронту змін", дистанційного курсу "Діяльність депутата місцевої ради" і про тестування народних обранців.

- Сьогодні на Вінниччині працює потужний депутатський корпус від «Фронту Змін», 132 депутата у радах різних рівнів, багато з яких обрані вперше, - повідомив Сергій Кудлаєнко, лідер ВОО ПП «Фронт Змін», депутат обласної ради. – Як керівник обласної організації політичної партії «Фронт Змін», я запросив до Вінниці Олександра Солонтая, фахового політика, експерта Інституту політичної освіти, і організував семінар з вивчення основних засад роботи депутатів місцевих рад. Ми не тільки вимагаємо від наших депутатів діяти ефективно, добиватись реальних результатів у вирішенні проблем виборців, але й практично допомагаємо в цьому – через проведення навчань, семінарів, занять з обміну досвідом.

Олександр СолонтайСемінар з депутатами-"фронтовиками" з усіх районів Вінницької області провели Олександр Солонтай, провідний експерт Інституту політичної освіти, та Максим Колесников, керівник управління "Школа влади". Працювати депутатам довелось напружено, бо спектр питань, що розглядались, був дуже широкий.

Тиша стояла у залі, депутати не пропускали жодного слова експерта. Як повинен діяти повноважний представник територіальної громади? Який повний перелік його обов"язків та прав? Як правильно оформити та подати усні і письмові депутатські запити, що і від кого вимагати у виконавчих органах? Розглядалась діяльність постійних комісій, фракцій партій та груп у радах, проведення звітів перед виборцями, робота в громадських приймальнях, залучення людей до прийняття рішень...

- Ви 24 години на добу депутати! Гуляючи з дитиною в парку, ви повинні відповідати на всі запитання і звернення своїх виборців, а не відсилати їх в громадську приймальню чи призначати години прийому, - пояснював Олександр Солонтай. - Замість колишнього наказу виборців зараз діє інша еволюційна форма - доручення виборців. Сміливо використовуйте цей механізм: реєструйте депутатське звернення разом з протоколом зборів виборців у секретаря ради і вимагайте його розгляду на сесії ради, в тому числі на пленарному засіданні ради!

Багато корисного почули депутати "Фронту Змін" під час навчання. В тому числі і застереження. Адже депутатська робота приховує в собі багато підводних каменів, які відразу неможливо розгледіти. Наприклад, депутата можуть "закидати" дорученнями з різних питань, які він не взмозі буде виконати, або окремі доручення можуть дорого коштувати.

Усі депутати місцевих рад Вінниччини після навчання пройдуть тестування, яке включає чотири модулі. Екзаменувати їх будуть експерти "Школи влади". Ті, хто найкраще складе тест, будуть запрошені на подальше навчання. А депутатам-"відмінникам" від ВОО ПП "Фронт Змін" із найкращим результатом тестування буде запропоновано стажування за кордоном.


Переглядів: 3307
Поширень: 0