Влітку 2011 року Національна скаутська організація України «ПЛАСТ» за підтримки Благодійного фонду «Богдана Гаврилишина» організовує 7 всеукраїнських інструкторських таборів для осіб віком від 18-ти років:

"Життя в Пласті (Скаутингу)" – міжнародний таборовий вишкіл на пластовій базі «Сокіл» у Карпатах для осіб, що бажають займатися з юнацтвом віком 12-18 років.

Табір проходитиме також за підтримки World Scout Foundation (Женева, Швейцарія);

"Вирій" – міжнародний етнографічний мандрівний табір в українських селах Польщі та Словаччини, спільно з Національним університетом «Львівська Політехніка», Товариством «Спадщина Карпатських меншин» (Польща), Об’єднанням українців в Польщі;

"Плай" – пішохідний мандрівний табір Буковинськими Карпатами за підтримки Федерації Спортивного Туризму України (ФСТУ), який проводить підготовку організаторів походів та кваліфікованих інструкторів пішого туризму.

В рамках табору відбудуться залікові походи І та ІІ категорії складності (130 км, 160 км відповідно);

"Шприха" – велосипедний мандрівний табір у Закарпатті, як кваліфікований вишкіл та навчання потенційних інструкторів з юнацького велосипедного туризму, які отримають відповідний державний сертифікат та 3 спортивний розряд з велотуризму;

"Кавалерія" – мандрівний кінний табір поблизу м. Кам’янець-Подільський, що проводить підготовку інструкторів юнацтва з кінної спеціалізації, зокрема із кінної ветеринарії, догляду за кіньми, кінного мандрівництва, їзди верхи.

"Легіонер" – військово-патріотичний інструкторський табір, метою якого є підготовка організаторів та інструкторів військово-патріотичного виховання, практична підготовка інструкторів та провідників всеукраїнської Дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура») за підтримки Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Мiнiстерства освiти і науки, молоді та спорту України;

"Пластовий гарт" – виховно-вишкільний табір, що проходитиме у Черкаській області для ознайомлення із пластовою (скаутською) методикою ведення таборів для юнацтва, набуття навиків ведення інструкторської роботи.

Час проведення таборів – липень, серпень 2011 року.

До участі в таборах запрошуються волонтери та активні лідери громадських організації, зацікавлених спільно розвивати дані спеціалізовані напрямки роботи з юнацтвом. Кандидати до участі у таборах мають відповідати наступним вимогам:

  • дотримання здорового способу життя, відсутність шкідливих звичок;
  • досвід наметового таборування;
  • виконання передтаборових завдань (зокрема, сплати таборового внеску розміром близько 400 грн., доїзд і від’їзд із місця табору коштом відряджуючої сторони)

Детальнішу інформацію про табори можна отримати на Пластовому Порталі: http://www.plast.org.ua/news?newsid=6102

Для участі у таборі необхідно до 15 червня заповнити електронну заявку: http://bit.ly/jboMLU

Координатор програми: Тарас Волянюк [email protected], 0974425158, www.plast.org.ua.


Переглядів: 7255
Поширень: 0