Сезон літніх відпусток розпочавсяАктивізуються туристичні агенції, автоперевізники, залізниця та авіалінії – для них це «гаряча пора».

І більшість вінничан планують відпочинок на морі. Але перед кожним постають питання: Який відпочинок обрати? Кому довірити накопичені для літньої відпустки гроші?

Декілька років тому до моря возили всі, хто хотів заробити грошей. А разом з тим страждали вінничани, оскільки не всі автобуси призначені до міжміських перевезень. Були непоодинокими факти, коли подорожуючи по цілій добі зупинялись посеред поля, чекаючи поки полагодять автобус, що несподівано зламався в дорозі.

Щоб навести порядок, міська влада виділила місце навпроти Центрального автовокзалу для розміщення всіх підприємців, що займаються перевезенням вінничан до місць літнього відпочинку.

Кожен з них повинен мати ліцензію, перед виїздом у рейс автобус має перевірити механік, а водія оглянути лікар. Таким чином пасажир може бути впевнений, що все підготовлено для його безпечної поїздки до моря.

Для того, аби підвищити якість надання послуг, пов’язаних з організацією літнього відпочинку, у місті створена робоча група під головуванням заступника міського голови Слишинського Володимира Івановича, до складу якої входять представники відповідних служб, що регулюють надання послуг подорожуючим.

Вже три роки поспіль міська влада надає можливість всім підприємцям, що пропонують поїздки до моря, зібратись в одному місті навпроти центрального автовокзалу (вул.Київська) і вільно конкурувати між собою.

Анфілов Р.А., начальник відділу у справах молоді та туризму: Не секрет, що автобусами до моря їдуть найменш заможні вінничани. Для багатьох – це єдина можливість провести відпустку біля моря, оскільки недешеві путівки до зіркових готелів і авіаквитки «не по кишені». Тому наше завдання організувати зручне місце для відправки автобусів і забезпечити надання якісних послуг. Головне – це аби вінничанам було комфортно і безпечно.

Сезон літніх відпусток розпочавсяРобоча група протягом всього літа контролюватиме виконання підприємцями зобов’язань перед відпочивальниками.

Якщо ж Ви вважаєте, що отримали неякісні послуги, то потрібно підготувати офіційну скаргу, і в такому разі можна претендувати на повернення своїх коштів.

Перед тим, як подорожуючий збирається сплатити кошти, варто пересвідчитись: на якому саме автобусі буде здійснюватись подорож, яке у вас буде місце, дата та час від’їзду і повернення у Вінницю, які додаткові послуги входять до вартості. Зверніть увагу, що кожен пасажир має бути застрахований, у автобусі має бути окреме місце для валіз.

Якщо підприємець пропонує додаткові послуги з проживання чи організації харчування, то він має видати вам туристичний ваучер, в якому зазначено вид житла та форма харчування.

Подорож краще спланувати заздалегідь і пересвідчитись в якості послуг, що пропонується. Тоді відпустка буде вдалою.


Переглядів: 3806
Поширень: 0