Прикордонники Вінниччини і Молдови співпрацюватимутьУ ході виїзного засідання колегії Державної митної служби України, яке відбулося 2 червня у м. Могилеві-Подільському, сторони підписали спільний документ щодо розвитку транскордонного співробітництва між Україною та Молдовою. Голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига відзначив: «Міжнародне партнерство, зокрема і на рівні митних служб, – один із дієвих механізмів захисту економічних інтересів та прав громадян обох держав».

Колегія проходила на чолі з головою Держмитслужби України Ігорем Калетніком, за участю генерального директора Митної Служби Республіки Молдова Тудора Баліцкі, заступника голови місії Європейської комісії з надання допомоги в питаннях кордону України і Молдови Славоміра Піхора, голови обласної державної адміністрації Миколи Джиги, голови обласної Ради Сергія Татусяка, керівників департаментів митної служби обох держав, начальників окремих митниць України і Молдови, голів Могилів-Подільської, Ямпільської, Піщанської райдержадміністрацій, очільників прикордонних районів Молдови, міських голів міст-прикордонників.

В ході роботи колегії Ігорем Калетніком був представлений проект розвитку співпраці з Митною Службою Молдови та місцевою владою Вінницької області.

У ході засідання колегії сторони підписали декларацію ДМСУ, Вінницької ОДА та митної служби Республіки Молдова про розвиток прикордонної співпраці;протокол про співпрацю між митними службами України та Молдови. Документи, зокрема, стосуються взаємодії у митній справі; міжвідомчих правил поведінки посадових осіб в пунктах пропуску; а також взаємодії української і молдавської митниць з метою спрощення перетину кордону в літній період.

Також підписані спільні дії по профілактиці попередження контрабанди наркотичних засобів, прекурсорів та психотропних речовин.

«Виїзні регіональні колегії за участю місцевої влади дають можливість повною мірою відчути проблематику прикордонних регіонів саме з позиції їх економічного розвитку. Тому саме ефективна співпраця є чинником, який призведе до розвитку прикордонних областей і усієї України», - зазначив голова ДМСУ І.Калетнік під час промови.Наостанок зустрічі керівники української та молдовської митних служб вручили свої спеціальні відзнаки та нагороди. Зокрема, нагрудний знак «За митну безпеку держави» від голови ДМС України отримали голова ОДА М.Джига, голова облради С.Татусяк, Могилів-Подільський міський голова П.Бровко, голови Могилів-Подільської, Ямпільської, Піщанської райдержадміністрацій.

 


Переглядів: 4692
Поширень: 0