У місті Вінниці 8 червня 2011 року відбувся загальноміський ярмарок вакансій та послуг служби зайнятості для осіб, які шукають роботу, або бажають її змінити. Були запрошені та відвідали ярмарок заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, керівники управлінь ОДА, соціальні партнери та директори базових центрів зайнятості.

Основна мета проведення ярмарку - формування позитивного іміджу служби зайнятості серед роботодавців, укомплектування вільних робочих місць та надання послуг незайнятому населенню. В заході взяли участь представники 55 підприємств і організацій міста та області, - понад 3 тисячі вінничан і жителів передмістя відвідали його з метою знайти або змінити роботу.

Відвідувачі ознайомилися з представленими на стендах вакансіями нашої і сусідніх областей - Київської, Хмельницької та Житомирської. Загалом було запропоновано майже 600 вакансій, 56 з них - із наданням житла в інших регіонах України. Шукачі роботи могли самостійно підібрати вакансію з метою свого подальшого працевлаштування.

Під час проведення ярмарку вакансій роботодавці презентували свої підприємства, надавали особам, які шукають роботу, розширену інформацію про вакансії, проводили співбесіди з претендентами з метою підбору майбутніх працівників, запрошували на роботу.

Враховуючи потребу сучасного ринку праці у професійних робітничих кадрах, для участі у ярмарку запросили навчальні заклади: Кримського, Рівненського та Одеського центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, які здійснюють професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних за направленням служби. На базі цих навчальних закладів можна отримати професії токаря, фрезерувальника, водія автотранспортних засобів, електрогазозварника, квіткарки, покоївки, вишивальниці, верхолаза, гіда та багато інших. Під час заходу викладачі Рівненського ЦПТО проводили майстер-клас з лозоплетіння та вишивки.

На ярмарку працювали консультаційні пункти для осіб з обмеженими фізичними можливостями, з профнавчання, організації підприємницької діяльності за сприянням служби зайнятості та Подільської школи бізнесу. Надавались консультації з питань законодавства про працю та зайнятість населення, трудової міграції, пошуку роботи, формування резюме. За допомогою комп’ютерного профдіагностичного тестування відвідувачі змогли виявити свої нахили та здібності до майбутньої професії.

Усі бажаючі отримали консультації та послуги з питань працевлаштування, понад 100 осіб знайшли роботу безпосередньо під час проведення заходу. Проведення ярмарку вакансій в місті сприяє зняттю соціальної напруги, зниженню рівня безробіття, кращому вирішенню питань зайнятості населення.


Переглядів: 4648
Поширень: 0