Співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків в Жмеринському районі Вінницької області виявили на ділянці площею близько 2 га плантацію конопель в кількості 25 тисяч рослин.

Як з’ясувалось, нарковмісна рослина власника не має. Територія, на якій виявили дикоростучі рослини коноплі, належить цукровому заводу та використовується ним для зберігання стічних вод від виробництва.

Начальник ВБНОН УМВС України у Вінницькій області Сергій Мельник повідомив, що на даній території у 90-х роках наркозалежний чоловік протягом тривалого часу вирощував коноплі. Тоді дільничні працівники міліції неодноразово знищували посіви та порушували кримінальні справи відносно зловмисника. За це він кілька разів був засуджений на різні терміни відбування покарання. Саме така діяльність чоловіка призвела до того, що ця рослина роками самозасіювалась та зайняла велику територію. Цьому також сприяли і умови. Вода, яка стікає з цукрового заводу, містить вапно.

Зараз правоохоронцями Жмеринського райвідділу проводяться заходи по знищенню виявлених рослин.

Наразі вирішується питання про притягнення до адміністративної відповідальності керівництва заводу, на території якого вже неодноразово виявлялись та знищувались рослини коноплі, за ст. 106 КУпАП «Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снотворного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки». Адже згідно чинного законодавства невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев\'яти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб - від вісімнадцяти до сорока п\'яти неоподатковуваних 4мінімумів доходів громадян.


Переглядів: 3318
Поширень: 0