Цього тижня Вінницею розлетілася чутка, що підшипниковий завод закрили. Завод не працює вже давно. Але як з\'ясувалося, тут організувалося альтернативне виробництво. Однак деталі для машинобудівної галузі пощастило виробляти не усім працівникам.

Вінницький підшипниковий завод вже давно не випускає підшипників - донецькі власники вирішили, що їх виробляти - нерентабельно. А робітники в черговий раз вимагають випускати саме цю продукцію. На базі Вінницької підшипникової компанії почало створюватись альтернативне виробництво, на якому планують випускати деталі для машинобудівної галузі. Було заплановано прийняти на роботу близько 300 робітників, але поки що працевлаштовано всього 42 - спеціалістів та робітників запрошують на роботу вибірково.

Працівники, що залишились без роботи, заблокували проходи до цехів нового виробництва. Разом із профспілками підготували пропозиції і передали власникам підприємства. Вимагають і вирішити проблеми із заборгованою зарплатою - людям не виплатили грошей за вимушені простої. Бурхливий діалог трудового колективу та профспілок з адміністрацією заводу спробував втихомирити перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій. Зрештою, адміністрація підприємства пообіцяла за два тижні розглянути пропозиції профспілок і повернути борги, а до першого вересня - відпрацювати всі інші моменти, зокрема, із працевлаштуванням та виплатою соціальних гарантій робітникам.


Переглядів: 3301
Поширень: 0