Із другого серпня з Вінниці до Тель-Авіву розпочнуться щотижневі регулярні авіарейси. Про це повідомив 17 червня директор Вінницького аеропорту на освітній конференції "Лімуд Україна".

Ярослав Мазурець, директор аеропорту "Вінниця", зізнався, що українська й ізраїльська сторона домовились про авіарейси ще тиждень тому.

- Ми мовчали, як партизани, до сьогодні. А зараз є гарна нагода повідомити про це, - каже Ярослав Мазурець. - Відкриття такого регулярного рейсу пов\'язане з тим, що з року в рік збільшується кількість туристів з Ізраїлю до України, і до Вінницької області зокрема. Бо саме із Вінниці найкоротший і географічно найзручніший маршрут до історичних місць єврейського народу в Україні. Мова йде про звичайний туристичний бізнес.

Нагадаємо, що з 15 жовтня 2010 року розпочались перші за часи незалежної України пасажирські перельоти з Вінниці до Лодзі (Польщі). Вони повинні були б стати постійними. Вартість квитка в один кінець коливалась від 870 грн. до 1089 грн. (залежала від курсу євро). Але через недостатню наповненість літака рейси постійно переносились. Ярослав Мазурець пояснює таку ситуацію не низьким попитом, а достатньо невисокою купівельною спроможністю громадян. І сподівається, що такого не трапиться із рейсом до Тель-Авіва. До речі, рейси до Тель-Авіва з другого серпня будуть обслуговувати літаки "Макдуглас" авіакомпанії "Роза вітрів". Один такий літак бере 150 пасажирів. Коштуватиме переліт $300.

До речі, керівництву аеропорту вдалось домовитись із однією із вінницьких турфірм про щонедільні, починаючи з 19 червня, перельоти з Вінниці до Чорногорії (де діє безвізовий режим). У суму трохи більшу за 300 євро фірма включила вартість квитків, трансфер і тиждень перебування у котеджі.


Переглядів: 9901
Поширень: 0