Участь в урочистостях з нагоди введення в експлуатацію рейкового автобуса (РА 630М) на дільниці Шепетівка-Хмельницький-Вінниця взяли Віце-прем’єр-міністр України – Міністр інфраструктури України Борис Колесніков, генеральний директор «Укрзалізниці» Володимир Козак, начальник Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин та Голова Вінницької ОДА Микола Джига сьогодні, 24 червня 2011 року.

«Це перший екземпляр такого рейкового автобусу – орієнтовно за два тижні прибуде другий», - сказав Борис Колесніков.

Рейковий автобус – це можливість для пасажирів не лише швидко долати відстань між Вінницею та Хмельницьким, а й зручно дістатися до відомого міста-курорту Хмільника.

«Сьогодні ми зробили вам невеличкий подарунок – сподіваюся, відтепер буде набагато легше дістатися до курортного містечка Хмільник», - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Рейси РА 630М дають змогу мешканцям регіону швидко та за доступною ціною здійснювати поїздки на дільницях Гречани-Шепетівка, Староконстантинів-Калинівка, Гречани-Вінниця, Гречани-Хмельник, Вінниця-Хмельницькій.

Для порівняння: вартість квитка від Вінниці до Хмельницького в рейковому автобусі становить 15,69 грн., в той час як поїздка на маршрутному таксі коштує 35 грн.

Першими пасажирами рейкового автобуса пощастило стати майбутнім залізничникам, котрі нині навчаються у Козятинському вищому професійному училищі залізничного транспорту.

Довідка

Рейковий автобус серії 630М виробництва республіки Польщі має в складі два моторних вагона, виготовлених з використанням передових і енергоощадних технологій. Цей автобус з сучасним інтер’єром обладнано надійною системою безпеки, системою кондиціювання, він розрахований на перевезення 308-ми пасажирів з маршрутною швидкістю 120 км\\год.

З уведенням рейкового автобусу 630М залізниця зменьшить свої експлуатаційні витрати в середньому на 8,9 млн.грн. за рік.


Переглядів: 16379
Поширень: 0