Таке рішення було прийнято на другій зустрічі Вінницького міського голови Володимира Гройсмана із велосипедистами обласного центру, яка відбулась 22 червня.

На минулій зустрічі зі активними любителями їзди на велосипедах Володимир Гройсман створив робочу групу у складі представників відповідних департаментів, комітету по фізичній культурі та спорту міської ради, Державтоінспекції міста та п\'яти активних велосипедистів, яка протягом двох тижнів досліджувала вулиці міста на предмет можливості облаштування велосипедних доріжок. Загалом було опрацьовано 10 вулиць в мікрорайоні Вишенька: обстежено стан асфальтного покриття, наявність пандусів, протяжність майбутніх велосипедних доріжок.

За результатами дослідження 22 червня на зустрічі із міським головою було надано інформацію щодо проведеного моніторингу. Враховуючи те, що у міському бюджеті на поточний рік не були передбачені кошти на проведення робіт по адаптації міських вулиць для потреб велосипедистів, цьогоріч виконати облаштування доріжок по усіх вулицях Вишеньки не буде можливості. Проте було прийнято рішення частково реалізувати цей проект у поточному році і виділити смуги для велосипедистів на тротуарі вздовж Хмельницького шосе та на проїжджих частинах проїзду Пирогова і проспекту Космонавтів. На відповідних ділянках буде нанесена дорожня розмітка та піктограми, встановлено відповідні дорожні знаки. Окрім цього, будуть облаштовані пандуси.

«Якщо на міських дорогах та тротуарах будуть поступово з\'являтись велосипедні доріжки, то учасники дорожнього руху будуть звикати до того, що є спеціально відведені місця, де перевага в русі надається велосипедистам, - говорить міський голова Володимир Гройсман. - Тому ми будемо розпочинати цю роботу і вже до серпня заплановані три вулиці повинні бути обладнані спеціальним смугами».

Пропонуємо Вам долучитися до обговорення теми велосипедного руху у Вінниці та залишати свої пропозиції у розділі "Обговорення".


Переглядів: 4926
Поширень: 0