На сьогоднішній день у пляжній зоні вже виконано очищення прибережної смуги, роботи з її берегоукріплення, влаштування доріжок з відсіву та багато інших робіт по благоустрою.

За понад 40 років свого існування на пляжній зоні «Хімік» жодного разу не проводився капітальний ремонт. Щороку здійснювався лише благоустрій території, косметичний ремонт "грибків" та викіс трави. Цього року міською владою було прийнято рішення провести реконструкцію цієї зони задля створення належних умов для відпочиваючих. Зокрема, на «Хіміку» вже повністю замінено "грибки", встановлено нові лавочки, урни для сміття та роздягальні. На разі розпочато монтаж душових кабін та блочної вбиральні. Крім того, здійснено очищення прибережної смуги від мулових відкладень та її укріплення. Тут також влаштовано доріжки з відсіву, а пляжну смугу підсипано піском.

Для любителів відпочивати із користю для свого здоров\'я на міському пляжі «Хімік» проводились роботи по розширенню та впорядкуванню спортивного майданчика, майже завершені роботи по влаштуванню волейбольного та футбольного полів, влаштовано відкритий тренажер та «шведську стінку». Також розмежовано зони для купання - для дітей та для дорослих.

Під час об\'їзду територією міста міський голова Володимир Гройсман перевірив хід капітального ремонту на міському пляжі «Хімік» та зазначив, що поступово до такого стандарту будуть доведені усі пляжі міста, які призначені для відпочинку городян. «Я щиро сподіваюсь на те, що такі стандарти відпочинку городяни будуть берегти, адже щороку проводити такий комплекс робіт просто немає фінансової можливості, - зазначив міський голова. - Я знаю, що 99 відсотків мешканців нашого міста дбайливо ставляться до того, що вони мають. На жаль, близько відсотка городян прагнуть зіпсувати, зруйнувати або й навіть і вкрасти ті ж самі тренажери чи лавочки».

Додатково будуть проводитись роботи по відновленню освітлення, підрізці та видаленню аварійних дерев, влаштування сезонного водопостачання та каналізування зони відпочинку з встановленням душових кабін та блочної вбиральні. Окрім того, очільник міста розповів, що нещодавно було проведено всеукраїнський тендер щодо закупівлі сучасних громадських вбиралень, які повністю автоматизовані та пристосовані для людей різного віку, в тому числі, і для людей з обмеженими фізичними можливостями. «Такі сучасні, європейські туалети зі спеціального матеріалу, повністю автоматизовані, встановлюють в містах Європи. Їхня вартість сягає 400 тисяч гривень. Дешевше отримати їх немає можливості, оскільки виробляють їх у Австрії, Польщі та Німеччині, і їхня вартість коливається від 40 до 100 тисяч євро. - говорить Володимир Гройсман. - Не зважаючи на те, що вже є переможець тендеру, остаточне рішення, придбаємо ми такі громадські вбиральні чи ні, - поки що не прийняте».

 


Переглядів: 4846
Поширень: 0