- Побачивши, що тонуть діти, без роздумів кинувся на допомогу, - щойно переодягшись у сухі речі розповідає Віталій Олійник, сержант міліції роти "Беркут". - Спочатку разом з іще одним хлопцем намагались витягнути дітей палицею, проте дістати їх не могли. Довелось узяти драбину і повзком на животі витягувати хлопців. У ці хвилини не усвідомлював для себе небезпеки, головне було врятувати потопаючих. Лише коли все завершилось, зрозумів що сталося.

Прибулі на місце медики «швидкої» одразу надали потерпілим допомогу. Діти, за словами лікарів, обмежилися переляком і незначним переохолодженням. Ще хвилин п`ять і наслідки були б куди трагічнішими.

Збентежені хлопчаки - Сергій, дванадцяти років, та на рік старший Антон розповіли, що гуляли того дня вздовж берега ще замерзлого Південного Бугу і вирішили перевірити лід на міцність. Відійшли метрів на 20 від берега і лід тріснув...
На місце прибули батьки дітей. Хлопчики пообіцяли лікарям більше не ризикувати таким чином своїм життям.

Як пізніше вдалось з`ясувати, другим рятівником дітей був Сергій Олійник, професійний спортсмен-акробат, який того дня відвідував замагання з акробатики, що проходили у спорткомплексі "Авангард".
Помічник начальника міського віділу міліції Оксана Бахмат повідомила, що наразі вирішується питання щодо нагородження героя-міліціонера Віталія Олійника.


Переглядів: 3380
Поширень: 0