Житловий фонд ЖЕКів №16 та №18 планується розподілити між ЖЕКами №№ 5,14,15 та ПП «Бокуд».

Реорганізація житлового господарства обласного центру розпочалась ще у 2007 році. Тоді у місті працювало 25 житлово-експлуатаційних контор. Першим етапом цього процесу стало об’єднання деяких ЖЕКів в мікрорайонах «Вишенька» та «Слов’янка», далі такі зміни відбулись у центральній частині міста. Станом на 1 березня поточного року у Вінниці залишилось 14 ЖЕКів.

Втім, процес об’єднання комунальних підприємств, які обслуговують житлові будинки, не завершився. Незабаром на розгляд виконавчого комітету міської ради буде виноситись проект рішення про розподіл житлового фонду ЖЕКів №16 та №18 між чотирма іншими житлово-експлуатаційними конторами, які працюють на території Замостя. Мешканці будинків, які на сьогоднішній день обслуговують ці два ЖЕКи, будуть поінформовані про зміни з допомогою оголошень.

В загальних рисах житловий фонд розподілиться таким чином: район вулиці Карла Маркса, який зараз обслуговує ЖЕК №18, після реорганізації перейде на баланс ПП «Бокуд», район ГПЗ та Ближньої частини вулиці Київської перейде до ЖЕКу№15. А будинки вздовж вулиці Червоноармійської будуть обслуговувати ЖЕКи №5 та №14.

«Зменшуючи кількість ЖЕКів, ми тим самим зменшуємо чисельність адміністративного персоналу житлово-експлуатаційних підприємств, - розповідає директор департаменту житлового господарства Сергій Кушнір. – Але хочу підкреслити, що чисельність людей, які безпосередньо працювали на територіях і обслуговували будинки, залишиться тією ж самою».


Переглядів: 6088
Поширень: 0