На засіданні виконкому Івану Михайлюку, який дев’ять з половиною років був першим заступником міського голови, Володимир Гройсман вручив почесну відзнаку міського голови «За заслуги перед містом», зауваживши при цьому, що Іван Архипович і надалі залишається у команді. Адже він є високопрофесійною людиною, яка багато років свій досвід і знання віддавала місту. Тоді ж стало відомо і про два нових призначення. Наступником Івана Михайлюка на посаді першого заступника міського голови призначено Володимира Кістіона. А фінансово-економічний блок на посаді заступника міського голови очолить Валерій Коровій.

«Я дуже вдячний Івану Архиповичу за нашу спільну роботу, адже у ньому я завжди відчував надійне плече. Він та людина, яка дуже багато зробила для міста. Однак він прийняв для себе це рішення. Хочу підкреслити, що Іван Архипович залишається у нашій команді, адже його професійність і досвід потрібні місту, – зазначив Володимир Гройсман. – Що стосується першого заступника, який здійснюватиме загальну координацію роботи усіх підрозділів, то я прийняв рішення призначити на цю посаду Володимира Кістіона, який показав себе як ефективний управлінець в роботі із житлово-комунальним сектором. В подальшому в тому числі і цей непростий напрямок буде зоною його відповідальності. Що стосується фінансів, економічного та інвестиційного розвитку, то це велика ділянка роботи, і тому мною було прийнято рішення, що цим має опікуватись окремий заступник. Я зробив пропозицію увійти до нашої команди Валерію Коровію, якого у місті та області знають і поважають як сильного і фахового економіста з великим досвідом роботи. Економічний блок є одним з ключових пріоритетів Концепції стратегії «Вінниця – 2020», і перед Валерієм Вікторовичем я ставлю завдання працювати над розвитком цього напрямку».

Новопризначений перший заступник міського голови Володимир Кістіон до цього три роки пропрацював заступником міського голови і відповідав за житлово-комунальну сферу та будівництво. Тепер завдань побільшає, однак він до цього ставиться спокійно: «Для мене не так багато змінюється у зв’язку з новим призначенням. Роботи мало не буває, тому я до цього готовий. Єдине – це те, що зростає ступінь відповідальності за ефективне вирішення тих задач, на які спрямовані зусилля та робота міської влади».

Валерій Коровій у 2000-2010 роках на посадах заступника, а потім і першого заступника голови Вінницької ОДА працював із п’ятьма губернаторами (Юрієм Івановим, Віктором Коцемиром, Григорієм Калетніком, Олександром Домбровським та Володимиром Демішканом), відповідаючи саме за економічну сферу. У мерії він очолить напрямок фінансово-економічних питань. «За останні роки Вінниця активно розвивається в усіх сферах. Для мене запрошення працювати у команді Володимира Гройсмана – це розуміння того, що потрібно буде вирішувати завдання нового рівня. І я буду намагатись докласти усіх зусиль, спираючись на свої знання та досвід, щоб виправдати цю довіру,» - говорить Валерій Коровій.


Переглядів: 9135
Поширень: 0