Завдяки інформації від відвідувачів сайту "Моя Вінниця" у місті під час весняних суботників було ліквідовано 9 стихійних сміттєзвалищНавесні цього року, коли у місті розпочались роботи по прибиранню територій, мерія звернулась до городян із пропозицією долучитись до цієї роботи, а також повідомити про стихійні сміттєзвалища та найбільш забруднені зони відпочинку. Найбільш активними виявились відвідувачі сайту www.myvin.com.ua, які протягом квітня-початку травня надсилали на сайт інформацію по місцезнаходженню найбільш забруднених ділянок. Ці звернення були систематизовані та узагальнені департаментом комунального господарства та благоустрою.

В результаті, окрім наведення ладу на традиційних для проведення весняних суботників територіях (міські парки та сквери), - було ліквідовано і 9 стихійних сміттєзвалищ, про які повідомили відвідувачі сайту. Зокрема, було очищено зону відпочинку на березі Південного Бугу за лікарнею ім. Ющенка; прибережну смугу Завдяки інформації від відвідувачів сайту "Моя Вінниця" у місті під час весняних суботників було ліквідовано 9 стихійних сміттєзвалищВишенського озера в районі мосту по проспекту Юності; схили біля Київського і Центрального мостів; ліквідовано сміттєзвалища в районі вулиць Максимовича (поблизу стадіону «Спартак»), Скалецького, Фурманова, зупинки Щорса та провулку Піонерському; проведено роботи по очистці від сміття річки Тяжилівки. До роботи по наведенню ладу на цих територіях, там, де вони межують із приватним сектором, - підключались і мешканці приватних будинків. Втім, очевидно, не всі вінничани поділяють думку, що «чисто не там де метуть, а там, де не смітять», адже частина щойно прибраних територій сьогодні вже знову забруднені (вул. Максимовича, зупинка Щорса та провулок Піонерський).

На разі, невирішеною залишається проблема сміттєзвалища по вул. Чорновола, яке розташовано на приватній території колишнього меблевого комбінату і виникло внаслідок складування будівельного сміття. Інспекцією по контролю Завдяки інформації від відвідувачів сайту "Моя Вінниця" у місті під час весняних суботників було ліквідовано 9 стихійних сміттєзвалищза благоустроєм та санітарним станом міста складено адміністративний протокол. На наступний тиждень заплановано засідання адмінкомісії, де буде розглядатись питання подальших кроків щодо того, як змусити власників цієї території навести на ній порядок.

Однак частина проблем, по яких надходили звернення від відвідувачів сайту www.myvin.com.ua, - це сміттєзвалища на прилеглих до міста територіях Вінницького району. Зокрема, мова йде про території за вулицями Гонти, Бучми (в районі вулиці Павленка), «бетонку» на виїзді з «Електромережі» на с. Шкуринці, Лісопарк, а також об\'їзну дорогу навколо Вінниці. Під час весняних суботників комунальні служби міста, представники міських підприємств та установ, громадських організацій, а також студенти вінницьких ВУЗів підключаються до прибирання таких територій, зокрема, усіх виїздів з міста та Лісопарку. Однак до вирішення цих проблем повинна підключатись і районна влада. Тому виконком міської ради звернувся з офіційним листом до керівництва Вінницької РДА щодо прибирання суміжних із містом територій. 


Переглядів: 5610
Поширень: 0