З 1 серпня у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Вінниці впровадять систему Е-консулатПід час зустрічі був представлений офіційний логотип польського головування в ЄС, створений відомим графіком Єжи Янішевським в кольорах держав, що входять до Євросоюзу.

За словами Другого секретаря Консульства Алли Пустол, пріоритети, на яких зосередиться Польща, об’єднані у три основні напрямки: євроінтеграція як джерело зростання, безпечна Європа та Європа, яка користується перевагами відкритості.

У плані безпеки пропонується посилити зовнішній вимір енергетичної політики ЄС, тобто максимально диверсифікувати енергопостачання, зміцнення безпосереднього діалогу ЄС з НАТО, посилення продовольчої безпеки.

Постулат про Європу, яка користується перевагами відкритості, передбачає продовження нинішнього раунду багатосторонніх переговорів в рамках СОТ, досягнення прогресу в переговорах про розширення співтовариства, зокрема, щодо членства Хорватії та Туреччини, встановлення нових рамок співробітництва з Росією, підтримку демократичних трансформацій у країнах Північної Африки тощо.

Що ж до культурної програми, то реалізовуватиметься вона не лише в Європі. Майже півтори тисячі різноманітних заходів, підготовлених польським інститутом А.Міцкевича, побачать глядачі у Брюсселі, Парижі, Лондоні, Москві, Києві й Токіо.

Не почуватиме себе обділеною і Вінниччина. 23-25 вересня прийматимемо Дні «Мазовії на Поділлі». В обласному центрі відбудеться мистецька презентація цього краю, очікується, що виступить найкращий польський колектив «Мазовія». Заплановано також низку виставок, зокрема, присвячену уродженцю Козятинського району, відомому польському композитору і державному діячу Яну Падаревському.

Планується також проведення футбольного матчу між поляками та вінничанами і з’їзд байкерів. Передбачаються зустрічі представників органів місцевого самоврядування, тематичні конференції у вузах.

Приємною новиною для вінничан і мешканців Хмельниччини та Житомирщини стане впровадження вже з 1 серпня у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Вінниці системи Е-консулат, що дозволить подавати документи на отримання візи в онлайн-режимі.

 


Переглядів: 4588
Поширень: 0