Краща медична сестра 2011 рокуВ п’ятницю, 15 липня, в концертній залі Плеяда відбувся обласний конкурс професійної майстерності медсестер. Захід було організовано і проведено за ініціативи обласної асоціації медичних сестер АМЕДС і управління охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації. Цьогорічний конкурс став особливим, адже вперше за всю історію проведення професійних конкурсів середніх працівників переміг хлопець. Медичний брат відділення нейрохірургії Вінницької обласної психоневрологічної лікарні ім. акад. Ющенка Сергій Шамай виявився найкмітливішим, найвправнішим і найспритнішим.

- Нехай цей конкурс стане сходинкою до вершин вдосконалення своїх знань і умінь, вдосконалення себе. Дивлячись на вас, ми сьогодні бачимо очі, що горять, небайдужі серця і вмілі руки. І ми твердо впевнені, що після нас прийдуть молоді люди, на яких можна покластися, - сказала, вітаючи учасників конкурсу, начальник управління охорони здоров’я і курортів облдержадміністрації Лідія Діденко.

Краща медична сестра 2011 рокуКонкурс, який проходив в чотири етапи – теоретичний, практичний бліц-турнір і домашнє завдання – оцінювало поважне журі, яке очолював заступник начальника УОЗіК Дмитро Білоус. Всі, без виключення, учасники, а серед них було цьогоріч три хлопці, - були розумними, яскравими і вмілими. Але найкращим виявився Сергій Шамай, який два роки тому закінчив Погребищенський медичний коледж, постійно працює над собою, вдосконалюється, любить свою професію і мріє стати лікарем. Друге місце посіла Олеся Новицька з Хмільницької ЦРЛ, на третьому місці - Світлана Пацанівська з психоневрологічної лікарні № 2. В конкурсі домашніх завдань перемогла Людмила Кузюк з обласного диспансеру протирадіаційного захисту населення.

- Стало доброю традицією проводити такі конкурси професійної майстерності. Цьогорічний конкурс став найбільш представницьким по кількості учасників – в ньому брали участь 37 учасників з 22 районів області. Медсестринство сьогодні – окрема, самостійна і найчисельніша галузь медицини. Тільки у Вінницькій області працює майже 16 тисяч середніх медичних працівників. В умовах реформування медичної галузі професійно зростає і наше медсестринство. Сучасна медсестра – це досвідчений, відповідальний, грамотний фахівець, здатний не просто виконувати настанови лікаря, а й приймати самостійні рішення. А наші медсестри – одні з найкращих в Україні, недарма в позаминулому році саме наша Ніна Драчук з дитячої обласної лікарні перемогла на Всеукраїнському конкурсі медсестер, - зазначила голова Асоціації медичних сестер області, заступник головного лікаря обласної лікарні ім. Пирогова з медсестринства Людмила Бондарчук

 


Переглядів: 7027
Поширень: 0