Двадцятого липня близько 10 години ранку до Вінниці завітав Василь Вірастюк, український стронгмен, володар титулу “Найсильніша людина світу” (2004 року). Він та його команда — всього вісім байкерів — вирішила об’їхати 25 обласних центрів за 10 днів. Тур назвали “БайКрай” і присвятили проблемам на дорогах.

- Чого ми виїхали — щоб привернути увагу до тих проблем, які існують на дорогах. Зокрема навіть неповазі на дорогах до 2-ох колісного транспорту, - ділиться Василь. - Або ж наголосити на неписаних правилах. Бо, наприклад, у Європі, коли ви потрапляєте у пробку, то завжди ліворуч залишається вільною смуга у 1,5 — 2 метри. Чомусь наших автомобілістів щось давить всередині, якщо ти рухаєшся швидше, і вони всіляко заважають це робити.

Під час поїздки у кожному місті “БайКраїстів” підтримували і зустрічають місцеві байкери. Хтось при в’їзді, хтось за 110 кілометрів, як на шляху до Хмельницького. У Вінниці ж це були “Атаманы дорог” та Вінницька мотоспільнота "Шатун”. Представник останньої Ігор подарував гостям на згадку про Вінницю та мотоспільноту бондани із логотипом шатунів.

Затриматись у Вінниці на деякий час гостям не вдалось, оскільки ті одразу після прес-конференції направились до Черкас.

Василь приїхав до Вінниці на своєму Suzuki Intruder (об’єм двигуна 1800). І за весь маршрут по Україні планують проїхати приблизно шість тисяч кілометрів. Поки що на пройденому шляху, байкери їхали із Західної України, вони відзначили гарну дорогу зі Львова до Ужгорода та з Києва до Рівного. Хоча зізнались, що “вінницькі дороги проїхали на одному диханні”.

Завершити поїздку байкери планують 27 липня у Києві.

Фоторепортаж мотопробігу БайКрай у Вінниці


Переглядів: 6242
Поширень: 0