На ІІІ Подільському Міжнародному конкурсі швидкої медичної допомоги вінничани були другими у конкурсі «Переїзд». Конкурс проходив у Кам’янці-Подільську з 13 по 14 липня, де вінницька збірна бригада змагалась із 28-ми командами.

- Цікаві були конкурси і завдання. У одному з них зіткнулись потяг і автобус, а бригаді швидкої медичної допомоги необхідно було “сортувати” потерпілих і надавати допомогу, - ділиться керівник групи, завідуючий підстанцією ВМСШД Станіслав Скоробагач. - Ми зорієнтувались і навіть виконали завдання попередньої бригади, за що і отримали додаткові бали.

До речі, їздила бригада у складі лікаря, двох фельдшерів, керівника групи та водія, за рахунок профспілкових коштів та власних заощаджень. А машину швидкої для поїздки тимчасово брали у Вінницькому обласному медичному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Проте першості, як колись на конкурсі, що проходив у Тернополі, так і не здобули. За словами керівника групи Станіслава Скоробагача, це пов’язано із тим, що й участь брали не у всіх змаганнях та й потрібно систематично їздити на такі конкурси, щоб не допускати помилок.

А найближчим часом медпрацівники мають бажання співпрацювати з медколеджем міста, щоб проводити там подібні конкурси.


Переглядів: 6388
Поширень: 0