29 листопада у Вінниці Молитовна ніч пам’яті жертв репресій 1937-38 років- Дата вибрана не випадково, - говорить ініціатор події, священик храму ієрей Назарій Давидовський. - Саме в ніч з 29 на 30 листопада 1937 року архієпископ Інокентій був розстріляний у Вінницькому НКВС. Під час ексгумації тіл репресованих, проведеному у Вінниці в 1943 році, тіло архіпастиря знайшли і перепоховали разом з іншими 9 439 вінничанами у семи братських могилах, котрі знаходяться неподалік Вознесенського храму.

У 1993 році архієпископа Інокентія (Тихонова) було зараховано до ліку місце шанованих святих Слобідського краю (Харківщина). Проте, останньою кафедрою архіпастиря була Вінниця. Саме тут він прийняв мученицький вінець і саме тут покоїться його тіло.

В дні 70-х роковин віднайдення тіл жертв репресій запрошуємо усіх до спільної молитви, - продовжує священик. - Після завершення усі, хто молився у цю ніч, вийдуть з храму, запалять поминальні лампади та посталять їх біля входу у храм. Це буде як символ нашої спільної молитви за душі невинно убієних, а також як нагадування усім про ті страшні події.

Початок служби о 23:45, Божествена літургія о 00:00.

Місце: храм Святого Вознесіння Господнього м.Вінниці, вул. Генерала Арабея (поряд зі стадіоном Вінницького міського палацу дітей та юнацтва)

Контактний телефон: 063 302 35 16 – ієрей Назарій Давидовський


Переглядів: 4116
Поширень: 0