Взаємозв\'язок між фізичними навантаженнями і зниженням ризику розвитку злоякісних захворювань, таких як рак молочної залози і прямої кишки, вже доведено.

Проте, результати недавнього дослідження підтверджують зворотне - чим більше часу людина проводить в сидячому положенні, тим вищі його шанси "нажити" смертельний діагноз.

Згідно з даними статистики, в середньому людина щодня просиджує 15,5 годин, протягом яких вона вчиться або працює, їсть, знаходиться в транспорті або сидить перед телевізором чи комп\'ютером.

Результати дослідження, проведеного вченими Онкологічного центру Калгарі, Канада, показали, що для людей, які проводять більшу частину часу в нерухомому стані, характерно підвищений вміст в крові С-реактивного білка, що є одним з основних маркерів запалення.

При цьому регулярні фізичні навантаження достовірно знижують концентрації С-реактивного білка в крові.

Цей факт говорить про те, що сидячий спосіб життя сприяє розвитку хронічних запальних процесів, або так званого запального статусу, який, на думку фахівців, істотно збільшує ризик розвитку злоякісних захворювань.

Для мінімізації цього ризику, людям з сидячою роботою, які вимушені багато годин проводити у нерухомому стані, рекомендується щогодини робити перерви і прогулюватися хоча б по коридору.

Під час тривалих телефонних переговорів та перегляду електронної пошти можна тренуватися за допомогою невеликих гантелей для рук.

Загалом, будь-яка фізична активність, характер якої обмежений лише фантазією самої людини, може мати позитивну дію на його організм.


Переглядів: 3815
Поширень: 0