Результати готовності до впровадження пілотного проекту щодо регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою та стану виконання «Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2007-2015 роки» розглядалися на селекторні нараді, що відбулася 3 липня у приміщенні «Укртелекому». Вінницьку область представляла заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова. Проводила нараду заступник Міністра МОЗ України Раїса Моісеєнко.

Представники кожного з регіонів України прозвітували про готовність до впровадження пілотного проекту щодо запровадження регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

«Задля виконання пілотного проекту у Вінницькій області створено штаб, завершуються підготовчі роботи, складено перелік хворих, що страждають від гіпертонічної хвороби та триває інформування населення, створюються робочі групи при райдержадміністраціях з метою інформування населення про запровадження регулювання цін на лікарські засоби. На сьогодні на Вінниччині нараховується 280 тисяч пацієнтів, що підлягають лікуванню від гіпертонічної хвороби», – повідомила Л.Спірідонова.

Метою державного пілотного проекту щодо регулювання цін на лікарські засоби є підвищення економічної доступності лікарських засобів, у першу чергу – для соціально-незахищених хворих на гіпертонічну хворобу, зазначила Раїса Моісеєнко. Вона також проінформувала, що реалізація проекту відбуватиметься у два етапи: перший етап – продаж лікарських засобів для лікування гіпертонічної хвороби за цінами, що не перевищують рівень порівняльних цін. Другий етап – запровадження механізму часткової компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби за рахунок державного та місцевих бюджетів.



Переглядів: 4578
Поширень: 0