Це біль напруження. Часто він з’являється внаслідок стресу, втоми, застою м’язів голови, шиї, звуження — спазму судин.

Такий біль, як правило, з’являється ближче до вечора. Він тисне, неначе голова стягнута тугою пов’язкою, біль розлитий у верхній частині голови.

Якщо біль виник після того, як ви пересиділи за комп’ютером або набігалися за день, добре зробити розслаблюючі вправи, точковий масаж.

Але якщо біль напруження виникає часто (два і більше разів на тиждень), то це може свідчити вже про хронічну втому, приховану тривогу і навіть замасковану депресію. Тоді бажано звернутися до фахівців — невролога і психолога.

Не варто збивати температуру, нижчу за 39 градусів

Підвищена температура — це захисна реакція організму, що відображає атаку інфекції. Збивати температуру потрібно тоді, коли вона перевищує 39 градусів. Одна з небезпек, яка підстерігає нас у разі підвищення температури, — це зневоднення. Не забувайте про те, що треба багато пити. Пам’ятайте, що напої повинні бути теплими, але не гарячими. Краще всього пити відвар шипшини з медом, лимонний, смородиновий або обліпиховий компоти.

За підвищеної температури під забороною всі теплові процедури — ванни, гірчичники, грілки. Якщо вам дошкуляє озноб — вам допоможе тепла піжама, шерстяні шкарпетки і пухнастий плед. Якщо спітніли — обов’язково перевдягніться і перестеліть ліжко.


Переглядів: 12652
Поширень: 0