Вже з наступного місяця до центру можна буде звертатися не лише за консультаціями кардіолога, гастроентеролога, ендокринолога, акушера-гінеколога та лікаря загальної практики сімейної медицини. До існуючих на сьогоднішній день лікарів вузької спеціалізації приєднаються невропатолог, офтальмолог, дорослий та дитячий отоларинголог, лікар-фізіотерапевт, а також хірург-мамолог. Також у муніципальному лікувально-діагностичному центрі з’явиться можливість реабілітаційного лікування (фізіотерапевтичні процедури, масаж, бальнеологічні процедури). Крім того, для проходження медичного огляду водіям не потрібно буде їздити по багатьом лікувальним закладам – це можна буде зробити в одному місці, адже у центрі буде знаходитись переважна більшість спеціалістів, які проводять такі огляди. Також працюватиме відділення періодичних медичних оглядів працівників окремих професій та працівників, робота яких пов’язана зі шкідливими умовами.

На сьогоднішній день вивчається ситуація щодо доцільності роботи центру у неділю. «В лютому ми вже змінили графік роботи, і тепер у будні працюємо з 8-ї до 19-ї години, а у суботу з 9-ї до 15-ї, - розповідає Олександр Максимчук. – Проводяться підготовчі заходи для організації надання обстежень невідкладних пацієнтів у нічний час та вихідні дні, щоб фахівці змогли чергувати у центрі для термінового обстеження ургентних пацієнтів, які направляються з лікарні швидкої медичної допомоги».

Втім, навіть із діючим на сьогодні графіком роботи центру, відвідувачів тут завжди вистачає. Щодня від 130 до 150 пацієнтів отримують в середньому до 210 різноманітних послуг, а кількість наданих телефонних консультацій значно більша. «За півроку роботи центру до нас звернулось більше 14 тисяч пацієнтів. До речі, це не тільки вінничани і жителі Вінницької області. Серед наших пацієнтів були і жителі міст-мільйонників (кияни, одесити, львів’яни), а також мешканці сусідніх Хмельницької та Черкаської областей. – Розповідає Олександр Максимчук. – Найбільш популярними послугами серед відвідувачів центру є ультразвукове дослідження, спіральна комп’ютерна томографія, рентгенологічні дослідження, мамографія, відеокольпоскопія, холтерівське моніторування та ендоскопія».

Для інформації:

В діагностичному центрі надається широкий спектр діагностичних, консультативних та лабораторних послуг. Для вінничан, які користуються субсидіями на житлово-комунальні послуги, діють пільгові тарифи на обстеження та процедури: вони сплачують 50% від вартості послуг, решту – компенсує міський бюджет. За півроку роботи центру таких послуг було надано більше 1600. В ургентних випадках (коли пацієнта доставляють на направленням лікарні швидкої допомоги) всі витрати компенсуються за рахунок бюджету міста. З моменту відкриття центру таких випадків було біля 160.

До 2012 року у Вінниці потужної діагностично-лабораторної бази не було. Серед обладнання, яким забезпечений діагностичний центр, - цифровий рентген-апарат CR, спіральний комп’ютерний томограф (найбільш сучасний з тих, які є у місті), мамограф, апарат для УЗД, електрокардіограф, ендоскопічна апаратура, кольпоскопія, холтер, спірограф.

Тут надаються послуги з діагностики захворювань практично всіх органів та систем організму, відновлювального лікування, профілактичних медичних оглядів.



Переглядів: 6280
Поширень: 0