Вона зазначила, що з метою забезпечення реалізації Національного проекту Президента України Віктора Януковича «Нове життя» у Вінницькій області прийнято рішення про створення обласного перинатального центру ІІІ рівня.

Як повідомила Лідія Діденко, в поточному році на створення перинатального центру з обласного бюджету виділено 1 млн. грн. За її словами, даний перинатальний центр забезпечить жінок з ускладненим перебігом вагітності та екстрагенітальною патологією доступною висококваліфікованою медичною допомогою, комфортними умовами народження та виходжування новонароджених, зниження показників материнської, перинатальної смертності та інвалідності.

Комісією МОЗ України проведено зовнішній аудит перинатальної служби області. Прийнято рішення про визнання базовим закладом для створення обласного перинатального центру Вінницьку обласну клінічну лікарню.

Кошторисна вартість будівництва становить 96,79млн.грн., в т.ч. вартість будівельно-монтажних робіт – 40,780 млн. грн., устаткування – 36,345 млн. грн.



Переглядів: 5433
Поширень: 0