В середньому щороку пухлини забирають життя трьох тисяч наших земляків. Повідомили в обласному онкодиспансері. На першому місці у структурі онкопатології – рак молочної залози, на другому і третьому – рак шкіри, злоякісні пухлини мозку та рак шийки матки.

Кожного року вінницькі онкологи виявляють приблизно 500 нових випадків раку молочної залози, який і є основною причиною смертності жінок нашого регіону. Говорить головний лікар вінницького обласного онкологічного диспансеру Петро Одарченко.

За підрахунками фахівців Всесвітньої організації охорони здоров\'я, протягом наступних 20 років кількість випадків раку на планеті збільшиться на 70 %. Кількість нових випадків раку зросте від 14 млн. на рік до 25 млн. Основний удар припаде на країни з низьким і середнім рівнем життя.

Фахівці виділяють два типи онкологічних захворювань. Одні, такі як рак шийки матки, розвиваються в результаті інфекції. Інші у великій мірі пов\'язані зі способом життя: палінням, вживанням алкоголю, неправильним харчуванням.

Серед чоловіків найбільш поширений рак легенів (16,7 % випадків). У жінок найбільш поширений рак молочної залози (25,2 %). Він стає причиною 14,7 % смертей від раку.



Переглядів: 4277
Поширень: 0