У місті вже кілька днів спостерігається потепління та підвищення вологості. Така погода сприяє поширенню вірусів та інфекцій.

«За минулий тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції у Вінниці за даними санепідслужби захворіло 2960 людей, з них 1870 або 63 % – діти. Згідно цих даних, захворюваність на грип не перевищила епідеміологічний поріг, а на четвертину нижча від епідпорогу. Якщо хвороба здолала, потрібно обов’язково звернутися до лікаря та не займатися самолікуванням, адже грип може мати важкі ускладнення», – наголошує головний державний санітарний лікар міста Олександр Сорочан.

Олександр Сорочан нагадує: щоб убезпечитись від грипу, потрібно уникати безпосередніх контактів із хворими, а також місць скупчення людей; вести здоровий спосіб життя; провітрювати приміщення; одягатися по погоді та не переохолоджуватися.

При підозрі на грип потрібно обов’язково звернутися до лікаря. Адже хвороба може мати важкі ускладнення, серед яких – ураження дихальної, нервової, серцево-судинної системи та опорно-рухового апарату.



Переглядів: 3573
Поширень: 0