Сучасні авто екстреної медичної допомоги отримали Вінницька, Дніпропетровська, Рівненська, Сумська області та Закарпаття, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу МОЗ.

До Вінниччини поїхали 22 автомобіля: для Хмільника, Жмеринки, Бершаді та Могилів-Подільського – по 3 авто класу В, для Вінниці – 10 класу В.

До Дніпропетровського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поїхали 14 машин класу В.

Водії з Рівненської, Сумської областей та Закарпаття сьогодні отримали відповідно 11, 15 та 22 карети «швидкої» класу В, в яких можна здійснювати інтенсивну терапію в дорозі.

Нині всі регіони України отримують автомобілі екстреної медичної допомоги невеликими партіями, відповідно до заявок, які вони надали до МОЗ України перед масштабною закупівлею.

Після отримання "швидких", фахівці регіональних центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф мають зареєструвати автомобілі та спецобладнання в органах Державтоінспекції, навчити персонал користуватися сучасним медичним устаткуванням та розподілити автівки по території області для роботи.

Нагадаємо, що у 2013 році МОЗ України закупило 1 412 автомобілі швидкої медичної допомоги різних типів (А, В і С) на загальну суму 921,4 млн. грн. Це - 143 реанімобілів типу С, 1 063 авто екстреної медичної допомоги типу В, 206 машин "швидкої" типу А2.

За словами директора виробника автомобілів НВО "Практика" Юлії Борисової, нові "швидкі" обладнані за останніми досягненнями медичною технікою.

"Машини обладнані високоякісною медичною технікою кращих світових виробників Німеччини, Іспанії, Італії, США, Японії та інших країн. Ми впевнені, що вони довго служитимуть нашим лікарям. І ми вважаємо, що кожна така важлива соціальна програма повинна бути продовжена", — зазначила Ю.Борисова.



Переглядів: 4200
Поширень: 0