У вересні буде два роки, як у Вінниці відкрився Муніципальний діагностичний центр. За цей час за наданням консультативно-діагностичної допомоги до нього звернулося майже 166 тисяч пацієнтів, яким надано понад 207 тисяч різноманітних медичних послуг. А нещодавно Центр успішно пройшов незалежне зовнішнє оцінювання Британським інститутом стандартів та отримав сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008.

Муніципальний діагностичний центр пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008

Два роки тому у Вінниці почав працювати Муніципальний діагностичний центр. До закладу за консультативно-діагностичними послугами звертаються не тільки мешканці міста чи навіть області, а й приїздять пацієнти з інших регіонів України. Адже медзаклад забезпечений сучасною апаратурою та кваліфікованим персоналом, який пройшов навчання у ізраїльських колег.

Муніципальний діагностичний центр пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008

В червні діяльність вінницького Муніципального діагностичного центру була відзначена комітетом Верховної Ради України з питань охорони здоров’я та Національної академії медичних наук України в загальнонаціональному проекті «Флагмани сучасної медицини». А буквально недавно успішно завершилася міжнародна сертифікація Британським інститутом стандартів (BSI - Англія) на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008. Тривала вона більше року. За цей час було проведено навчання персоналу - з числа лікарів та медсестер було створено групу внутрішніх аудиторів для того, щоб проводити аудит по внутрішніх службах та підрозділах.

Муніципальний діагностичний центр пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008Експертами було проведено перевірку установчих документів та якість ведення документації. Також досліджувалося визначення побажань пацієнтів та як саме заклад реагує на ці потреби і реалізовує їх. Здійснено і дослідження маршруту пацієнта.

За словами головного лікаря КП «Міський лікувально-діагностичний центр» Оксани Бланар, аудитори відзначили, що робота установи організована добре: «У медзакладі функціонує попередній запис за телефоном, але останнім часом збільшується кількість звернень через Інтернет. Пацієнт інформує, які послуги йому потрібні, а наші адміністратори вже передзвонюють йому та уточнюють, на коли саме йому зручно буде прийти до лікаря або провести діагностику. Також в телефонному режимі надається і консультація, як підготуватися до діагностики. Тобто пацієнт звертається до центру вже підготовлений і на свій час. Це зменшує навантаження і на заклад, тому що немає недоцільних візитів. А ще експерти відзначили, що вперше бачать заклад, де дуже чисто та немає запаху лікарні». Також тут вже більше року функціонує електронна картка пацієнта, що допомагає краще організувати роботу медустанови.

Крім діагностичних послуг та консультацій вузькими спеціалістами у приміщенні самого закладу віднедавна було введено і надання послуг на дому. Викликавши лікаря, людина може отримати консультацію та зробити певні обстеження, наприклад, електрокардіограму.

З більш детальною інформацією про лікувально-діагностичні послуги, їх вартість, особливості підготовки до діагностичних процедур та з можливістю запису на прийом через Інтернет можна ознайомитись на сторінці Центру www.vinmedcentr.vn.ua.

Для інформації:

Муніципальний діагностичний центр пройшов сертифікацію на відповідність вимогам міжнародного стандарту якості ISO 9001:2008

За два роки по допомогу до Центру звернулося майже 166 тисяч пацієнтів, яким було надано 207 тисяч послуг. Серед них було виявлено 413 випадків онкологічних захворювань, 106 випадків туберкульозу, 3 випадки гострого коронарного синдрому. Всі пацієнти після ретельного огляду та консультування були направлені до профільних медичних закладів м. Вінниці для подальшого лікування та реабілітації.

Персоналом КП «МЛДЦ» було проведено майже 6 тисяч комп’ютерних томографій на сучасному 16-тизрізовому спіральному комп\'ютерному томографі Philips МХ-8000 IDT, при яких виявлено 243 випадки онкологічних захворювань та 81 випадок туберкульозу. Даний томограф за своїми технічними можливостями дозволяє отримувати максимально чітке зображення та проводити аналіз даних в режимі 3D візуалізації. В кабінеті відеоендоскопії виконано близько 2 тисяч ендоскопічних досліджень, з них у 48 випадках звернень пацієнтів виявлено онкологічну патологію. В кабінеті ультразвукової діагностики проведено майже 14 тисяч досліджень, виявлено 316 передракових процесів та 65 злоякісних новоутворень.

При Центрі працює і клініко-діагностична лабораторія. На даний час фахівці лабораторії здійснюють загальноклінічні, гематологічні, біохімічні, імунологічні види аналізів. Доступним для відвідувачів стало проведення аналізів гормонів щитовидної залози, онкомаркерів та досліджень на гепатит. В міському центрі бактеріологічних лабораторних досліджень, який розташований за адресою вул. Першотравнева 37а, було виконано близько 52 тисячі мікробіологічних досліджень.

Майже 12 тисяч вінничан, які в період опалювального сезону користуються субсидією від держави, отримали в цьому закладі медичні консультації та процедури за пільговим тарифом (50% вартості), а інваліди війни та учасники бойових дій обслуговуються безкоштовно.



Переглядів: 7406
Поширень: 0