Співробітники СБУ викрили та припинили діяльність підпільного цеху з виготовлення фальсифікованих ліків. Трійка зловмисників організувала виробництво фальсифікатів популярних медичних препаратів "Сіган", "Флюколд" та "Фестал" у Васильківському районі Київщини.

Лабораторію облаштували у гаражі на території присадибної ділянки, яка належить одному з учасників оборудки. Організатором незаконного виробництва був 45-річний громадянин Молдови, який залучив до незаконного бізнесу двох українців.

СБУ вилучила понад два мільйони небезпечних фальсифікатів популярних лікарських засобівСБУ вилучила понад два мільйони небезпечних фальсифікатів популярних лікарських засобів

Сировина для виготовлення фальсифікатів надходила в Україну контрабандним шляхом. Пакувальний матеріал та інструкції з використання зловмисники замовляли на одному з київських поліграфічних підприємств. Підроблені ліки фасувалися у блістери, на які наносилися актуальні терміни придатності.

Для реалізації фальсифікатів зловмисники створили фіктивну структуру, яка діяла начебто від імені офіційного представника виробника. Підробки надходили у продаж до аптекарських мереж Вінницької, Хмельницької та Харківської області.

Під час обшуку на території підпільного цеху співробітники СБУ вилучили пакувальний станок та понад два мільйони підроблених пігулок. Згідно з висновками Державної служби з лікарських засобів, вилучені препарати не відповідають встановленим стандартам якості та могли заподіяти шкоди здоров’ю десяткам тисяч українців. Відповідним розпорядженням служби, лікарські препарати, які мають маркування та серійні номери, ідентичні виявленим під час обшуків, заборонені до реалізації та будуть вилучені з обігу.

Наразі слідчим відділом ГУ СБУ у м. Києві та Київській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст.321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.



Переглядів: 5235
Поширень: 0