У Вінниці тривають профілактичні медичні огляди школярів, які допомагають вчасно виявляти захворювання чи схильність до них. Для проходження медогляду школярам необхідно звернутися до дільничного педіатра або лікаря сімейної медицини. Діти віком 6, 11, 14, 15,16 та 17 років повинні оглядатися вузькими фахівцями,а саме 6, 11 – дит. ортопедом, офтальмологом, стоматологом 14 ,15 років - дит. хірургом, ендокринологом, стоматологом, гінекологом за показами, 16, 17 років - стоматологом, гінекологом за показами та зробити флюрографію. Профілактичні медогляди проводяться у присутності батьків дитини або інших законних представників.

Профогляд дитині можна пройти протягом календарного року але не пізніше року від попереднього огляду . На сьогоднішній день у Вінниці профілактичні огляди серед декретованих груп вже пройшли 92 % школярів та 98 % дошколяриків.

«Профілактичний огляд дозволяє вчасно виявляти захворювання чи схильність до них, своєчасно вилікувати чи попередити ускладнення. Тому батькам варто з відповідальністю ставитися до такого медогляду своїх дітей та не відкладати його, – зазначає головний спеціаліст відділу лікувально-профілактичної допомоги департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Людмила Саєнко. – Якщо дитині потрібно надати довідку у школу про проведений огляд 1 вересня, то варто не затягувати з візитом до лікаря до кінця серпня».

Діти, які потребують медичного профілактичного огляду з оформленням форми №86-О/1, оглядаються лікарями загальної практики сімейної медицини та дільничними педіатрами в Центрах первинної медики-санітарної допомоги, а за показами – направляються на огляд до вузьких фахівців в лікарню «Центр матері та дитини» за попереднім записом.

Діти у віці 6, 11, 14, 15 років (так звані декредитовані групи) також повинні обов’язково пройти огляд у вузьких спеціалістів. У шість років дитину повинен оглянути хірург, ортопед, офтальмолог, стоматолог, а також вона має здати загальний аналіз крові. Одинадцятирічні школярі повинні пройти ортопеда, офтальмолога, стоматолога, здати загальний аналіз крові, а діти з групи ризику – ще й аналіз крові на цукор. Школярі 14-16 років відвідують стоматолога, гінеколога (дівчата), хірурга, ендокринолога, також їм потрібно здати загальний аналіз крові та зробити флюорографію.

Діти, які вступають у вищі навчальні заклади, для оформлення форми №086/О оглядаються за місцем проживання лікарями загальної практики сімейної медицини та дільничними педіатрами, з відміткою про наявність профілактичних щеплень, флюорографічного обстеження, лабораторного дослідження.

Профілактичні огляди 7, 8, 9, 10 12,13 років проводить дільничний лікар, який у разі виявлення якихось порушень або за наявності хронічного захворювання, зобов’язаний направити пацієнта до спеціаліста.

Проводяться медичні профогляди дітей обо в’язкові в присутності батьків або інших законних представників. При цьому шестирічки, які йдуть до першого класу, мають відвідати лікарів до першого вересня, тобто початку нового навчального року.

Всі дитячі лікарі вузьких спеціальностей приймають пацієнтів у Центрі матері та дитини по направленню дільничного лікаря та попереднім записом на прийом за телефоном – 68-71-36 та 68-71-08.

Графік роботи лікарів - спеціалістів АДВ МЛ «Центр матері та дитини» на липень 2015 року можна переглянути У ПРИКРІПЛЕНОМУ НИЖЧЕ ФАЙЛІ.



Переглядів: 6062
Поширень: 0