2 листопада вночі до Києва прибуде літак з 300 тисячами упаковок швейцарського препарату Таміфлю.

Про це повідомила прес-секретар президента України Ірина Ванникова.

За її словами, о 1-й годині ночі в столичний аеропорт "Бориспіль" зі швейцарського міста Базель прибуде транспортний літак АН-26, який привезе 16-тонний вантаж з 300 тисячами упаковок Таміфлю, що є місячною нормою споживання препарату для всієї України.

Ванникова розповіла, що на виконання доручення президента міністр закордонних справ України Петро Порошенко провів переговори безпосередньо з виробником препарату "Хохффманн-ля рош".

За результатами домовленостей, для України препарат коштуватиме 67 грн. за одну упаковку, що є спеціальною ціною для країн, які потерпають від грипуA/H1N1 Каліфорнія.

"Всі громадяни України, хто звернеться до лікарень, у разі необхідності отримають цей препарат невідкладно та безкоштовно", - зазначили в Управлінні по звязках зі ЗМІ Секретаріату Кабміну.

Ванникова повідомила, що президент доручив оперативно розмитнити вантаж, щоб вже зранку необхідна кількість препарату Таміфлю була доставлена у найбільш постраждалі від грипу західні області України.

Літак із вантажем у "Борисполі" зустрічатиме голова Секретаріату президента Віра Ульянченко.

Нагадаємо, кількість загиблих від епідемії грипу в Україні досягла 55 людей, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров\'я України.

Зокрема, на Львівщині померли 24 людини, в Івано-Франківській області 10 людей, в Тернопільській - 14 людей, в Чернівецькій - 5 людей, у Рівненській - 2 людини.


Переглядів: 3463
Поширень: 0