Про це проінформувала директор Депаратаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович.

За словами керівника медичної галузі області, з початку епідеміологічного сезону на Вінниччині зареєстровано 9 летальних випадків від ускладнень грипу, з яких дві дитячі смерті.

«До 16 січня ми говорили про 7 летальних випадків, в суботу зранку лабораторно підтверджено ще дві смерті від вірусу грипу Н1N1. Це не смерті минулого тижня, адже 46 річна жінка з Крижопільського району померла 2 січня 2016 року, а 10 січня грип забрав життя дитини віком 1.4 місяці з Калинівського району», - зауважила Людмила Грабович.

Крім того, посадовець додала, що за минулий тиждень збільшилася кількість звернень осіб з симптомами ГРВІ та грипом.

«Всього за минулий тиждень за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулося 10 тисяч 259 осіб. З них 4919 дітей – це 48%. На 1000 осіб збільшилося звернень до медзакладів порівняно з початком роком. Це добре, адже люди перестають займатися самолікуванням та звертаються за лікарською допомогою. Всього було госпіталізовано за минулий тиждень 792 особи, в тому числі 416 дітей. Станом на 9 годину 17 січня на пневмонію в області захворіло 381 дорослих. З важким перебігом зараз перебувають в лікарнях 47 осіб. Також 11 вагітних мають пневмонію, але важкого перебігу хвороби у них немає. Крім того 81 дитина має вірусну пневмонію, тяжкий перебіг в однієї дитини», - підкреслила Людмила Грабович.



Переглядів: 2586
Поширень: 0