У 2015 році продовжилась динаміка зменшення захворюваності: загальна захворюваність вінничан зменшилась на 5,1%, первинна захворюваність – на 9,5 %.

Найчастіше мешканці міста зверталися до лікарів у зв’язку з хворобами системи кровообігу – 28% від загальної кількості. На другому місці – хвороби органів дихання (23,9 %) і на третьому – органів травлення (11%).

Так, у 2015 році вдалося стабілізувати показники захворюваності на мозковий інсульт. Це було досягнуто в тому числі й завдяки посиленому навчанню лікарів первинної ланки, швидкої допомоги, закладів вторинного рівня. Завдяки проведеній роботі щодо виявлення онкологічної патології, зменшилася кількість випадків виявлення хворих злоякісними новоутвореннями, виявленими в четвертій стадії захворювання та зменшилась кількість хворих з запущеними стадіями онкозахворювань зовнішніх локалізацій. Проте, у минулому році збільшився рівень травматизму населення міста з 392,3 до 397,2 випадків на 10 тис. населення.

«Проаналізувавши основні показники захворюваності, робимо висновки, що найбільш пріоритетними залишаються завдання щодо профілактики та раннього виявлення кардіологічної патології: зменшення захворюваності та поширеності захворювань серцево-судинної системи, ендокринної системи. Також болючими медико-соціальними проблемами залишаються онкологічні захворювання та туберкульоз. І без активної та свідомої участі громадян не можна досягнути позитивного результату - вінничанам варто уважніше та відповідальніше ставитися до власного здоров’я», – каже директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.



Переглядів: 3047
Поширень: 0