У Вінниці діє місцева програма по підтримці хворих на артеріальну гіпертензію. Вона дозволяє жителям міста, які потребують лікування та мають невисокі доходи, купувати вітчизняні ліки в муніципальних аптеках зі знижкою в 50%. Станом на 20 березня 2016 року цією програмою скористалося 8125 вінничан.

Наприкінці травня минулого року у Вінниці було затверджено місцеву програму по підтримці хворих на артеріальну гіпертензію. Адже держава з початку 2015 року скасувала Постанову щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з артеріальною гіпертензією. Тому мерія вийшла з ініціативою розробити міську програму і підтримати жителів міста з невисоким рівнем доходів, адже на сьогодні ліки від тиску є недешевими.

Наразі на обліку в медзакладах з артеріальною гіпертензією стоїть кожна п’ята людина, більшість пацієнтів потребують медикаментозного лікування. Понад 10 тисяч вінничан мають право на пільгове забезпечення ліками за рецептами лікарів (УВВВ, інваліди війни, УБД, члени сімей загиблого, інваліди І та ІІ групи загального захворювання, особи, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС). Отож, цільовою групою тих, хто може скористатися місцевою програмою є майже 37 тисяч вінничан.

«Ми намагаємося охопити цією програмою якомога більше вінничан, хворих на артеріальну гіпертензію. Адже можливість придбати ліки за доступнішими цінами дозволяє людині отримувати постійне безперервне лікування, а це в свою чергу стримує прогресування захворювання та дає можливість попередити такі ускладнення як інсульт та інфаркт. З початку цього року програмою вже скористалося більше 8 тисяч вінничан», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Програмою можуть скористатися вінничани, які мають проблеми з підвищеним артеріальним тиском та оформили субсидію. Їм потрібно звернутися до свого сімейного лікаря в ЦПМСД за місцем проживання та отримати рецепт з 50% знижкою на необхідні гіпотензивні ліки, які можна придбати у мережі муніципальних аптеках.



Переглядів: 2615
Поширень: 0