24 березня з 9 до 13 години біля адмінбудівлі міської ради стоятиме флюорографічний автобус, у якому кожен бажаючий зможе пройти обстеження. Флюорографію робитимуть безкоштовно. Захід приурочений до Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом.

У Вінниці в 2015 році виявлено 129 випадків захворювання на туберкульоз. У місті спостерігається незначне зростання рівня захворюваності на цю недугу: з 38,8 (у 2014-му) до 39,2 на 100 тис. населення. А флюорографічне обстеження з профілактичною метою за 2015 рік пройшло 122052 вінничанина.

«Профілактичні флюорографічні обстеження є дуже важливими для раннього виявлення туберкульозу. Проте, на жаль, багато людей не досить уважно ставляться до свого здоров’я. Взагалі, туберкульоз має безліч симптомів, але в більшості своїй вони неспецифічні. Ознаки хвороби залежать від місця локалізації патологічного процесу, форми, а також від індивідуальних особливостей організму людини. Тривалий час хвороба може протікати безсимптомно або ознаки її будуть виражені незначно. Час втрачається, а хвороба прогресує, переходить в інші більш складні форми, які важко піддаються лікуванню. Тому дуже важливо робити флюорографічні обстеження», – каже директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Тож, для того, щоб вінничани могли безкоштовно пройти флюорографічне обстеження, 24 березня протягом чотирьох годин, а саме, з 9 до 13, біля міської ради стоятиме флюорографічний автобус. Тут можна буде обстежитися та проконсультуватися у лікаря.

Нагадаємо, що флюорографічне обстеження можна пройти і в центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання.

Довідка

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової при вдиханні пилу (аерозолю), в якому є мікобактерії. Кожен хворий на туберкульоз заражає до 20 здорових осіб, тому є небезпечним для оточуючих.



Переглядів: 2612
Поширень: 0