У п’ятницю до Всесвітнього Дня здоров’я у Вінниці відбудеться акція по боротьбі з діабетом. З 10 до 13 години вінничани зможуть безкоштовно виміряти артеріальний тиск та дізнатися про рівень глюкози у крові. Дослідження проводитимуть у Прозорих офісах міста, а також у Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

На сьогоднішній день більше 320 мільйонів людей у всьому світі хворіють на цукровий діабет. З кожним роком їх кількість зростає. У Вінниці проживає близько 10тис. тисяч людей, які мають такий діагноз.

«Раннє виявлення та своєчасне призначення лікування дозволяє покращити якість та продовжити тривалість життя людей із діабетом. Тому дуже важливо періодично вимірювати рівень глюкози в крові. Тож, 8 квітня з 10-ї до 13-ї години у рамках заходів по боротьбі з діабетом медичні працівники та волонтери безкоштовно вимірюватимуть артеріальний тиск та визначатимуть рівень глюкози в крові», – каже директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Безкоштовні дослідження можна буде пройти у Центрі адміністративних послуг «Прозорий офіс» (вул. Соборна,59) та його відділеннях «Вишенька» (вул. Космонавтів,30), «Замостя» (вул. Замостянська,7 (колишня вул.50-річчя Перемоги), «Старе місто», (вул. Брацлавська,85 (колишня вул.Островського). А також у Центрах первинної медико-санітарної допомоги: № 1 (вул. Миколи Зерова,13(колишня вул.Пархоменка), № 2 (вул. Магістратська,44 (колишня вул.1 Травня), № 3 (вул. Хмельницьке шосе,96), № 4 (вул. Замостянська,18), № 5 (вул. Замостянська,49.)

Довідка

Заходи профілактично-просвітницького проекту «Майстерня здоров’я», присвячені Всесвітньому дню здоров’я за тематикою «Переможемо діабет!», проводяться за підтримки Міжфракційного депутатського об’єднання з питань профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями Верховної Ради України, Департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради та Всеукраїнського Лікарського Товариства серед населення міста.



Переглядів: 2717
Поширень: 0