8 квітня вінничани мали змогу безкоштовно виміряти артеріальний тиск та дізнатися про рівень глюкози у крові. Акція проводилася до Всесвітнього Дня здоров’я у Прозорих офісах міста, а також у Центрах первинної медико-санітарної допомоги.

В холі Вінницької міської ради двоє дівчат медсестер за допомогою глюкометра перевіряли рівень глюкози в крові, результати вінничани отримували одразу. Також вони перевіряли тиск.

За словами медсестри Оксани, найчастіше зверталися жінки похилого віку. За період перевірки було виявлено декілька людей з високим рівнем цукру, але медсестра запевняє, що це не означає що ці люди хворі на цукровий діабет.

«27 чоловік мали підвищений рівень цукру в крові. Цим людям ми даємо направлення і вони мають повторно в лабораторії здати кров», - каже медсестра Оксана.

Сьогодні вінничанам безкоштовно перевіряли рівень цукру в крові та вимірювали тиск

Довідка

Цукровий діабет - це група ендокринних захворювань, що розвиваються внаслідок абсолютної чи відносної недостатності гормону інсуліну, внаслідок чого виникає стійке підвищення рівня глюкози в крові — гіперглікемія.



Переглядів: 3405
Поширень: 0