Нещодавно в актовій залі обласної лікарні ім. Пирогова лікарі з Вінницької, Хмельницької та Житомирської області обговорювали  сучасні аспекти діагностики та лікування раку яєчників. У науково-практичній міжобласній конференції, яка відбулася за сприяння департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА, ВОКОД та ГО Асоціація онкологів Поділля, взяли участь більше 200 фахівців  онкологів, гінекологів, онкогінекологів, хіміотерапевтів, радіологів, медичних генетиків.

Спікерами виступили провідні фахівці в діагностиці та лікуванні раку яєчників в Україні д.м.н., професор, член Європейського товариства медичних онкологів, головний лікар лікарні ізраїльської онкології LISOD, дійсний член Європейського товариства медичних онколгів (ESMO), Єропейського товариства раку шийки матки (ECCA), Американського товариства клінічних онкологів, Європейського товариства гінекологічної онкології (ESGO), Українського товариства онкологів Алла Борисівна Вінницька та д.м.н., професор кафедри внутрішньої медицини №1 Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця, завідувач відділу медичної генетики Інституту експериментальної радіології,  старший науковий співробітник відділу гематології та трансплантології Інституту клінічної радіології ДУ «Науковий центр радіаційної медицини АМН України», головний позаштатний спецыалыст МОЗ України із спеціальності "гематологія" Сергій Вікторович Клименко.  

Відбулася міжобласна науково-практична конференція “Сучасні аспекти лікування та діагностики раку яєчників”

Професор Сергій Клименко в своїй доповіді підняв проблему важливості тестування мутацій генів BRCA1 та BRCA2  у жінок, що знаходяться в групах ризику, адже у пацієнток, у яких виявлено мутації цих генів вірогідність захворіти на рак молочної залози складає 65%, а на рак яєчників - 40%. Сергій Клименко наголосив, що вкрай важливо вчасно обстежувати жінок молодого віку, пацієнток з наявністю двох або більше родичів, які страждають на рак молочної залози або рак яєчників, а також при наявності у цих пацієнтів онкопроцесів, спадково повязаних з раком молочної залози та яєчників.  

Відбулася міжобласна науково-практична конференція “Сучасні аспекти лікування та діагностики раку яєчників”

Головний лікар лікарні ізраїльської онкології LISOD Алла Вінницька зауважила, що в той час, коли МОЗ України декларує необхідність інтеграції приватної і державної медицини, Вінницький обласний клінічний онкодиспансер та лікарня ізраїльської онкології LISOD давно і дуже успішно співпрацюють. Прикладом є організація та проведення на початку квітня міжнародної маммологічної конференції в Києві, спікерами якої були провідні європейські фахівці, та, звісно, теперішній захід. Пані Вінницька виступила із надзвичайно змістовною та цікавою доповіддю “Проблеми лікування раку яєчників. Де ми знаходимось і куди ми йдемо”. Головний лікар лікарні ізраїльської онкології LISOD зокрема зазначила, що при вчасному зверненні і правильному підході до лікування, 15 відсотків хворих на рак яєчників мають шанс на одужання. Доповідь Алли Вінницької закінчилась справжньою дискусією, головний лікар LISOD відповіла на безліч запитань від присутніх в залі колег.

Відбулася міжобласна науково-практична конференція “Сучасні аспекти лікування та діагностики раку яєчників”

Головний лікар ВОКОД Володимир Шамрай відмітив актуальність проблеми сучасних підходів лікування та діагностики раку яєчників, адже сьогодні в обласному канцер-реєстрі перебуває 1218 хворих з таким діагнозом. Кожного року на Вінниччині реєструється близько 150 випадків вперше виявленого раку яєчників, 90 жінок щороку помирає від цієї хвороби. Головний онколог області наголосив, що участь в подібних науково-практичних заходах дозволяє лікарям вдосконалюватися і підніматися на якісно новий, вищий рівень у своїй роботі.



Переглядів: 3705
Поширень: 0