Більше п'ятидесяти жінок, що працюють у Вінницькому торговельно-економічному інституті КНТЕУбуло обстежено в обласному клінічному онкологічному диспансері під час благодійної акції, яка була проведена за ініціативи первинної профспілкової організації ВТЕІ КНТЕУ. 

Про це повідомила завідувач диспансерно-поліклінічним відділенням ВОКОД Людмила Магдебура.

- В ході акції було обстежено 52 жінки. Усім жінкам, віком старше сорока років, було проведено мамографічне обстеження молочних залоз, що на сьогодні є золотим стандартом діагностики патології молочної залози. Профілактичний огляд лікаря-гінеколога пройшли 37 жінок, УЗД молочної залози — 26 пацієнток. Лікар-мамолог оглянув 52 жінки. Працівники онкологічного диспансеру зробили все можливе задля зручності проведення профогляду; уточнювався час прийому, зручний для жінок-працівників Вінницького торговельно-економічного інституту та лікарів, був складений індивідуальний графік, який не заважав основним пацієнтам диспансерно-поліклінічного відділення. Усі пацієнтки отримали необхідні  рекомендації лікарів.

Голова первинної профспілкової організації Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Тамара Порохня зазначила:

- Успіх благодійної  акції не був би можливий без розуміння важливості таких оглядів та підтримки  під час їх організації директора інституту Наталії Замкової,  яка добре знає, що при  динамічному ритмі життя, самодостатнім сучасним жінкам не завжди вистачає часу для того, щоб приділити увагу власному здоров’ю. Усвідомлення необхідності профілактичних візитів до лікаря,   спонукало нас організувати  обстеження жінок у ВОКОД, адже добре відомо, що хворобу легше попередити, ніж лікувати. Головний лікар онкологічного диспансеру Володимир Шамрай миттєво відгукнувся на нашу пропозицію, акція була організована бездоганно. Ми були приємно вражені доброзичливістю, професіоналізмом, увагою медичного персоналу. Плануємо проводити такі заходи регулярно.

Головний лікар ВОКОД Володимир Шамрай неодноразово наголошував на важливості проведення регулярних профілактичних оглядів. Головний онколог області підсумував:

- Дуже тішить, що працівники торговельно-економічного інституту звернулися до нас із такою ініціативою. Наголошую на тому, що ми завжди ідемо назустріч подібним проханням і закликаємо керівників, небайдужих до здоров'я своїх підлеглих, профспілкові організації звертатися до нас. Ми завжди готові обслужити і обстежити всіх, хто до нас звертається по допомогу. За потреби на місце може приїхати наша виїзна бригада фахівців. Адже добре відомо, що в онкології найбільш сприятливий прогноз лікування захворювання напряму залежить від виявлення хвороби на ранній стадії. Для найбільш успішного лікування бажано діагностувати процеси в стадії фонової, передракової патології. Сьогодні, коли в ході реформування медичної галузі, ми маємо певні проблеми в організації регулярних обов'язкових профілактичних оглядів громадян, подібні акції надзвичайно важливі! 



Переглядів: 3194
Поширень: 0