29 липня Вінниця приймала поважних гостей, всесвітньо відомих фахівців-онкохірургів — до обласного центру знову завітали д.мед.н., професор, член Європейського товариства медичних онкологів, головний лікар лікарні ізраїльської онкології LISOD Алла Вінницька і завідувач Центру сучасної мамології LISOD,  провідний хірург-мамолог LISOD Андрій Жигулін. Науково-практична конференція, присвячена сучасним аспектам діагностики та лікування передракових захворювань і раку молочної залози та шийки матки, відбувалася в центрі КРЯЖ та зібрала більше 200 лікарів з декількох областей. Захід було організовано ВОКОД за сприяння ДОЗ ОДА. Партнером заходу стала фірма Хоффманн-Ля-Рош ЛТД.

Лікарям з декількох областей пощастило послухати блискучі доповіді Алли Вінницької та Андрія Жигуліна, задати столичним гостям питання, що їх цікавлять та перейняти неоціненний досвід фахівців міжнародного класу. Такий захід відбувається вже не вперше, і, як зазначила головний лікар ЛІСОД Алла Вінницька, спілкування в подібному форматі між партнерами і колегами перш за все, повинно піти на користь пацієнту.

- Кожні дві хвилини від раку шийки матки в світі помирає одна жінка, тому питання лікування та профілактики цієї патології є надзвичайно актуальним, - зазначила неперевершена Алла Вінницька. Вона говорила про скринінг раку шийки матки, про важливість виявлення цієї патології на доклінічному етапі. Велика роль, за словами Алли Борисівни, належить вакцинації від вірусу папіломи. Так, вона зокрема відмітила, що якщо лікарі будуть приділяти належну увагу вакцинації, через 50 років в світі не буде раку шийки матки! Велику роль в своїй доповіді пані Вінницька приділила раку шийки матки у вагітних. Виявляється, цю патологію у вагітної жінки на певних етапах хвороби цілком можливо лікувати, не завжди обов'язково переривати вагітність, і вона може народити дитя. Головний лікар ЛІСОД Алла Вінницька високо оцінила партнерство із друзями із ВОКОД, організацію заходу, особисто завзятість та ентузіазм головного лікаря ВОКОД Володимира Шамрая, і запевнила, що такі своєрідні майстер-класи стануть традиційними.  

Всесвітньо відомі онкохірурги говорили в Вінниці про жіночу онкологію

Завідувач Центру сучасної мамології LISOD, провідний хірург-мамолог LISOD Андрій Жигулін розповідав про доброякісні захворювання молочної залози, про  сучасні тенденції лікування раку молочної залози в організаційно-хірургічному аспекті. За словами відомого мамолога, рак молочної залози є одним із лідерів смерті від раку в світі, проте, в розвинених країнах виживаність пацієнток з даною патологією є надзвичайно високою. Пан Жигулін говорив про необхідність профілактичних оглядів, адже саме лікарі загальної мережі повинні виявляти ймовірність виникнення раку молочної залози і запобігти цьому. Завідувач Центру сучасної мамології LISOD розповів про надсучасні методи лікування раку молочної залози в LISOD, про органозберігаючі операції, про онкопластику. Жінка отримує величезну моральну травму, дізнавшись про свою хворобу, але, не меншим стресом стає перспектива втратити свою жіночість після мастектомії. Андрій Жигулін розповідав про методики збереження жіночої краси, які успішно застосовують в мамологічному центрі клініки ізраїльської медицини LISOD, де жінка після операції, може отримати нову прекрасну молочну залозу.

Всесвітньо відомі онкохірурги говорили в Вінниці про жіночу онкологію

Лікар-ординатор хіміотерапевтичного відділення  ВОКОД, хіміотерапевт вищої категорії Сергій Шевня торкнувся в своїй докладній доповіді сучасних тенденцій в хіміотерапії раку молочної залози, розповів про препарати нового рівня.

Всесвітньо відомі онкохірурги говорили в Вінниці про жіночу онкологію

Головний лікар ВОКОД, головний онколог області Володимир Шамрай розповів, що в обласному канцер-реєстрі наразі перебувають близько 41 тис. пацієнтів, і такі патології, як рак шийки матки та рак молочної залози входять в першу трійку. Лише минулого року було зареєстровано 575 жінок з діагнозом “рак молочної залози”. Щодо фонових та передракових захворювань шийки матки, на обліку сьогодні перебувають близько 14 тисяч жінок. Володимир Шамрай наголошував на необхідності щорічних профілактичних оглядів пацієнтів, на необхідності виявлення фонових та передракових захворювань, що є завданням лікарів-гінекологів та лікарів загальної мережі. Щодо новітніх методів лікування, Володимир Шамрай запевнив, що спеціалісти ВОКОД будуть навчатися та опановувати новітні методики лікування, і невдовзі ці методи, зокрема, онкопластику, будуть застосовувати і у Вінницькому обласному онкологічному диспансері. Головний онколог області вважає надзвичайно важливими подібні зустрічі з провідними фахівцями-онкологами, причому важливими для лікарів багатьох спеціальностей. Адже такі конференції — це справжній приклад того, як мають відбуватися відносини між партнерами та колегами, а вигравати від цього потрібен пацієнт.



Переглядів: 4648
Поширень: 0