24, 27 та 28 березня з 10 до 14 години біля адмінбудівлі міської ради буде знаходитись флюорографічний автобус. У ньому всі бажаючі зможуть пройти обстеження. Флюорографію робитимуть безкоштовно. Захід приурочений до Всеукраїнського дня боротьби з туберкульозом.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш, для раннього виявлення туберкульозу профілактичні флюорографічні обстеження є дуже важливими, але, на жаль, багато людей не досить уважно ставляться до свого здоров’я.

«Туберкульоз має багато симптомів, але в більшості вони неспецифічні. Ознаки хвороби залежать від її форми, місця локалізації патологічного процесу. А також – від індивідуальних особливостей організму хворої людини. Хвороба тривалий час може протікати безсимптомно. Час втрачається, а хвороба переходить більш складні форми, які вже важко піддаються лікуванню. Тому дуже важливо робити флюорографічні обстеження», – каже Олександр Шиш.

Для того, щоб вінничани могли безкоштовно пройти флюорографічне обстеження, 24, 27 та 28 березня з 10 до 14, біля міської ради працює флюорографічний автобус. Тут можна буде обстежитися та проконсультуватися у лікаря. Нагадаємо, що флюорографічне обстеження можна пройти і в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання.

Довідка

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової при вдиханні пилу (аерозолю), в якому є мікобактерії. Кожен хворий на туберкульоз заражає до 20 здорових осіб, тому є небезпечним для оточуючих.



Переглядів: 3520
Поширень: 0