Цього року вакцинувати вінничан від грипу почали 17 жовтня. Отримати щеплення можна в центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). До 10 листопада вакцину проти грипу отримали 3,3 тисячі вінничан.

З метою мінімізації наслідків поширення вірусу грипу серед населення міста, зниження рівня захворюваності на грип і ГРВІ та попередження їх ускладнень, рішенням Вінницької міської ради затверджена у 2016 році програма «Стоп грип». Тоді Вінниця стала першим місто, мешканці якого отримали можливість купувати вакцину із 50% знижкою.

«Протягом епідемічного сезону 2016-2017років проти грипу щеплено – 2730 осіб, з них – 561 дитина. Вакцинація проти грипу в 2017 році розпочалась три тижні тому. Станом на 10 листопада вже отримали щеплення 3,3 тисячі вінничан, з яких – 753 дитини. Вакцинація дітей з інвалідністю та позбавлених батьківського піклування проводиться безоплатно» - повідомив директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Додамо, що протягом минулого епідемічного сезону у місті не було жодного летального випадку, пов’язаного з ускладненням грипу.

Вакцинація продовжиться до другої декади листопада включно.



Переглядів: 2276
Поширень: 0