Новозеландські вчені продемонстрували рухливий робот-екзоскелет Rex, який допоможе людям, що втратили здатність ходити. Їхня розробка цілком здатна позбавити людей з проблемами опорно-рухового апарату від інвалідного крісла.

Rex з\'явиться у продажу в Новій Зеландії вже в нинішньому році, продажі по всьому світу намічені на 2011 рік. Вартість екзоскелетів 150 тис. доларів США. Кожен апарат виготовляється за індивідуальним замовленням. Пацієнти, які хочуть використати Rex, повинні будуть пройти обов\'язкове медичне обстеження, щоб переконатися, що вони зможуть ним користуватися.

Екзоскелет, що приводиться в рух джойстиком і живиться від електричних акумуляторів, здатний витримати вагу дорослої людини, при цьому будучи достатньо легким. При цьому Rex може пересуватися не тільки по плоским і похилим поверхням, але і підніматися і спускатися по сходах.

Одним з перших випробував цю фантастичну технологію механік Аллен Хейден. П\'ять років тому він потрапив в аварію на мотоциклі і отримав серйозну травму хребта. Лікарі сказали йому, що він ніколи не зможе ходити. Але нова технологія не тільки подарувала йому надію на повернення до нормального життя, але і впевненість в собі.

Зараз Аллен відчуває себе набагато вільніше. Rex допомагає краще працювати і нарешті розмовляти з людьми на рівні очей, а не сидячи в інвалідному кріслі.


Переглядів: 3773
Поширень: 0