Канадські вчені розробили вакцину, яка запобігає виникненню алергії на котячу шерсть.
Дослідники з McMaster University у місті Хемілтон, Онтаріо, впевнені, що новий препарат отримає широке поширення в усьому світі - вважається, що від алергії на котячу шерсть і слину страждають не менше 10% населення планети.

Одразу ж після контакту з милим "пухнастиком" або через 2-3 години у людини може розвинутися шкірний свербіж, кон\'юнктивіт, з\'являється чхання аж до нападу на кшталт астматичного. Справа навіть не в тому, що алергік ніколи не зможе завести собі домашню тварину, а в тому, що часто алергія проявляється навіть тоді, коли кішка живе в сусідній квартирі або поверхом вище.

Тепер їм на допомогу прийде винахід канадських науковців. Створення вакцини тривало майже 10 років. Спочатку дослідники, якими керував професор Марк Ларше, встановили, що в переважній більшості випадків алергію викликає особливий білок, який виділяється котами на їхній шерсті.

Використовуючи зразки крові 100 алергіків-добровольців, Ларше і його колеги змогли виявити в білку ті ділянки, які, потрапивши в людський організм, і провокують розвиток гіперреакції, тобто алергії.

Далі за допомогою методів генної інженерії були зроблені синтетичні версії цих ділянок білків, "відтворені" за допомогою семи пептидів, які, однак, алергії не викликали, а навпаки - попереджали її розвиток.

Зараз вчені намагаються визначити найбільш ефективне дозування вакцини. Вони вважають, що спочатку алергікові знадобиться від 4-х до 8-ми щеплень на рік.


Переглядів: 3105
Поширень: 0