Потерпілий потрапив до лікарні і через 10 діб від отриманих травм помер. Ця подія сталася на початку серпня в одному із сіл Вінницького району. Покійному чоловікові було 55 років, а його кривднику 42.

Як розповів заступник начальника Вінницького РВ УМВС Руслан Ткач, ці чоловіки мешкали в будинку, що належав одній з релігійних громад і використовувався як реабілітаційний центр. В будинку вони мешкали вдвох. Свого часу чоловіки зловживали спиртними напоями і на прохання рідних та друзів посилились в цей центр, щоб вилікуватися від алкогольної залежності. Тут не практикувалася медична допомога і вживання лікарських засобів. Тих, хто сюди потрапляв, підтримували члени релігійної громади. В обов’язки ж поселенців входило догляд за будинком та прилеглою територією. Чоловіки майже щоденно займалися фізичною працею. Зі слів підозрюваного, одного дня він посварився з покійним через те, що останній відмовлявся йому допомагати і взагалі перестав працювати. Ця сварка переросла в бійку і як її наслідок молодший за віком вдарив свого сусіда дерев’яним стільцем по голові.

Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.121 Кримінального кодексу.( Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.


Переглядів: 2954
Поширень: 0