Працівники взводу супроводження Управління ДАІ у Вінницькій області старший сержант міліції Богдан Грома та сержант міліції Дмитро Шевчук врятували 44-річного вінничанина, автомобіль якого під час руху раптово загорівся.

Пригода трапилася першого листопада о 23.00, поблизу села Вінницьки Хутори. Того вечора Богдан Грома та Дмитро Шевчук на службовому автомобілі їхали у напрямку міста Немирова по маршруту несення служби. Вони щойно заступили на нічне чергування.

«Все сталося у нас з колегою на очах. Рухаючись по Немирівському шосе на службовій автівці, нашу увагу привернув автомобіль «Mitsubishi Galant», який виїжджав з однієї з автомобільних заправок. Під час виїзду на трасу салон іномарки раптово охопило полум’я. Ми одразу зупинилися та побігли до водія. Він встиг відчинити двері та вийти, поки його автомобіль не згорів вщент. Одяг на постраждалому розплавився, руки, ноги та голова обгоріли. Він встиг сказати, що автомобіль спалахнув в той час, коли він переключався з газу на бензин. Отже, нам одразу стало зрозумілим, що автомобіль з хвилини на хвилину може вибухнути. Мій напарник перекрив рух на дорозі з обох боків, щоб не постраждали інші водії, а я викликав "швидку" та рятувальників і побіг у службовий автомобіль за водою. Чоловік скаржився, що його дуже пече голова, рука та груди, тому спершу я лив воду на ті місця, які називав постраждалий. Потім воду приніс працівник автозаправки. За кілька хвилин приїхала «швидка», працівники МНС та екіпаж ДАІ, який обслуговує дану територію. Після цього ми залишили місце пригоди та поїхали на свій маршрут», - згадує пригоду Богдан Грома.

Нічого особливого у своєму вчинку міліціонери не бачать, кажуть, що зробили те, що зробив би кожний, якби опинився на їхньому місці, і не важливо, працівник він міліції чи ні. Адже, така біда може статися будь з ким.

В житті 27-річного Богдана це не перший випадок, коли він рятує людину від вогню. У 2007 році під час несення служби у селі Комсомольське Козятинського району, міліціонер рятував далекобійника, який палив у салоні автомобіля та заснув. Чоловік прокинувся від того, що на ньому почав горіти одяг та вискочив з салону вантажівки. Екіпаж, у складі якого був Богдан, знаходився неподалік. Працівники ДАІ не розгубилися та допомогли чоловікові загасити вогонь.

24-річний Дмитро Шевчук працює інспектором УДАІ два роки. Міліціонер каже, що майже кожного дня бачить страшні трагедії, у яких гинуть чи отримують каліцтва люди, іноді доводиться надавати першу медичну допомогу, допомагати лікарям, але діло з вогнем він має вперше.

Жінка врятованого водія ««Mitsubishi» звернулася до редакції вінницької газети з проханням допомогти їй знайти рятівників чоловіка, щоб особисто їм подякувати.

З цієї ж газетної публікації про героїчний вчинок своїх співробітників дізналося і керівництво обласної міліції. Як повідомив начальник УДАІ УМВС України у Вінницькій області Павло Солоненко, вчинок інспекторів ДАІ Богдана Грома та Дмитра Шевчука не залишиться поза увагою керівництва, та їх буде заохочено.


Переглядів: 4268
Поширень: 0