У власному будинку було жорстоко вбито 85-річного пенсіонера. Про це повідомив міліції селищний голова. За декілька хвилин на місці події уже працювала слідчо-оперативна група міліції. Експерти виявили на тілі загиблого численні ножові поранення та попередньо встановили, що смерть чоловіка настала від втрати крові.

Над розкриттям даного злочину працювала уся крижопільська міліція. Міліціонери ретельно відпрацювали всі можливі версії загибелі літньої людини, шукали свідків та перевіряли підозрюваних осіб. Опитавши дружину загиблого, правоохоронці встановили осіб, причетних до вбивства пенсіонера.

Як розповів заступник начальника управління карного розшуку УМВС України у Вінницькій області Олександр Цимбалюк, першочерговим завданням для міліціонерів було знайти і затримати правопорушників, адже їх можливе знаходження в селі викликало занепокоєність місцевих жителів. Завдячуючи оперативності та професійності працівників міліції, підозрюваних вдалось затримати впродовж доби. Ними виявились троє непрацюючих місцевих жителів 22,25 та 30-ти років.

У райвідділі міліції чоловіки зізнались у скоєному та розповіли про обставини кривавої розправи над пенсіонером. Того дня зловмисники після розпиття спиртних напоїв, вирішили викрасти автомобіль свого літнього односельця, якому неодноразово допомагали по господарству за грошову винагороду. Молодики знали, що дідусь мешкає з важкохворою дружиною, тому ніхто не зможе чинити їм опір. Вночі лиходії зайшли на подвір’я , закрили у коморі собаку та виламали двері гаража, заздалегідь прихопленою монтировкою. Завести автомобіль молодики не змогли.

На свою біду, саме в цей момент, почувши шум, на вулицю вийшов господар будинку. Молодики напали на старенького, та затягли його у будинок, та почали жорстоко катувати, вимагаючи віддати ключі від машини та заощадження. Нещадно побивши пенсіонера, нападники нанесли йому декілька ударів ножами, знайденими у машині. Коли господар перестав подавати ознаки життя, нелюди влаштували застілля у будинку загиблого, після чого взялися погрожувати лежачій дружині загиблого. Літня жінка не знала де чоловік тримав гроші та ключі від авто, тому зловмисники почали шукати у будинку цінні речі. Знайшовши пляшку шампанського та три наручних годинника, нападники залишили будинок своїх жертв.

Слідчим відділом Крижопільського райвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за п.6 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів), що карається позбавленням волі на строк від десяти до п\'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі. Зараз підозрювані дають свідчення в міліції. Проводяться слідчі дії.



Переглядів: 4337
Поширень: 0