Про це повідомляє прес-служба У ДСНС у Вінницькій області.

На Вінниччині під час копання криниці загинуло двоє чоловіків29 серпня о 10:22 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №28 смт Томашпіль надійшло повідомлення про те, що в с. Яришівка на вул. І.Франка під час копання криниці внаслідок обвалу ґрунту (піску) присипало людину.

На місце події відразу було направлено працівників оперативно-рятувальної служби смт Томашпіль та м. Тульчин.

На Вінниччині під час копання криниці загинуло двоє чоловіківПрибувши до місця виклику рятувальники встановили, що на глибині близько 7 метрів через обвал ґрунту (піску) повністю засипано 40-річного копача криниць. На той час 35-річний чоловік (теж копач) знаходився в криниці та намагався з усіх сил знайти свого колегу при чому відмовлявся залишити місце проведення робіт. Рятувальниками було проведено страхування чоловіка.

Згодом копачеві було наказано терміново припинити роботи тому що існувала загроза додаткового обвалу, однак чоловік попередження проігнорував та продовжував працювати в криниці.

Через значне зволоження ґрунтів внаслідок тривалих дощів незабаром стався повторний обвал ґрунту, яким повністю засипало і другого копача.

З метою проведення аварійно-рятувальних робіт до місця події направлено з КП «Вінницяводоканал» автомобіль КАМАЗ з трубою довжиною 9 метрів діаметром 900 мм. та автокран.

О 16:07 розпочато пошукові роботи за допомогою труби, яку автокраном було опущено в криницю чим було обмежено обсипання піску.

О 21:30 було дістане тіло загиблого 35-річного копача, мешканця с. Вінницькі Хутори.

О 00:40 було дістане тіло загиблого 40-річного копача, мешканця с. Вінницькі Хутори.

На Вінниччині під час копання криниці загинуло двоє чоловіків

До проведення аварійно-рятувальних робіт всього було залучено 53 чоловіки на 14 одиницях техніки.



Переглядів: 6988
Поширень: 0