Під час гасіння пожежі в одній з квартир житлового будинку в місті Гнівані працівники пожежно-рятувальної служби виявили мертвим господаря. Рани на голові та шиї свідчили про насильницьку смерть чоловіка. Менш ніж за добу зловмисник був затриманий працівниками міліції.

Встановити особу підозрюваного у скоєнні злочину правоохоронцям допомогли випадкові свідки, які бачили, що невдовзі до пожежі з під’їзду будинку вибігла жінка, а слідом за нею чоловік. За описом очевидців оперативники швидко встановили особу жінки. Нею виявилася місцева жителька, яка винаймала кімнату у потерпілого. За годину вона вже давала пояснення правоохоронцям.

З її слів, напередодні трагедії у місцевому кафе вона познайомилася з набагато молодшим за себе вінничанином. Після розпиття алкогольних напоїв та багаточасових розмов про життя жінка запросила його до себе додому. Проживала вона в квартирі 53-річного потерпілого, де тимчасово винаймала одну з кімнат. Гарний настрій нових знайомих зіпсувала сварка, після якої жінка залишила свого гостя та пішла з дому.

Підозрюваного міліціонери шукали за детальним описом, наданим жінкою. Невдовзі в одному з місцевих кафе він був затриманий. Ним виявився 24-річний раніше судимий за грабежі житель міста Вінниці.

Спочатку затриманий заперечував свою причетність до скоєння злочинів, але слідчі оперативно зібрали достатньо доказів його провини. Під їх тиском чоловік зізнався у скоєному.

Підозрюваний не зміг пояснити слідству мотиви вбивства, бо в момент конфлікту перебував в стані алкогольного сп’яніння. З’ясовуючи стосунки з власником квартири, чоловік схопився за ніж. Зрозумівши, що вбив людину, зловмисник влаштував пожежу, аби знищити сліди злочину. Запах диму вчасно почув сусід та викликав рятівників, які за лічені хвилини загасили пожежу.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). Затриманому оголошено про підозру. Зараз він знаходиться під арештом. Проводиться розслідування. Зловмиснику загрожує до 15 років ув’язнення.



Переглядів: 3579
Поширень: 0